Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Als Isadee Curvy Supermodel wint gaan wij juichen!
Foto: Facebook
In het nieuws

'Bedankt Isadee, dankzij jou
heeft mijn dochter een rolmodel'

journaliste

Daphne van Rossum

A

Al weken zitten we op maandag aan de buis gekluisterd voor Curvy Supermodel. Er zijn nog vier meiden over: Stephanie, Jo-Ann, Anjali en mijn favoriet Isadee. Hopelijk wint ze vanavond! Toitoitoi!

Mijn dochter (11) is minder sprieterig dan de meesten van haar vriendinnen. Ze is zelfs een tikkie stevig en lijkt eigenlijk ook qua gezicht op Isadee. Voorheen kon ze zich aan niemand spiegelen. Want iedereen die ze volgt op Insta en Youtube is eigenlijk heel dun. Het is niet zo’n gespreksonderwerp bij ons thuis, omdat ik er geen issue van wil maken, maar ik denk weleens dat ze zich wat eenzaam voelt zo zonder rolmodel(len).

Maat 40-42

We vonden het dan ook supertof om te horen dat er een modellenwedstrijd kwam voor meiden met rondingen en gaan er dan ook echt iedere keer voor zitten. We hebben zitten smullen, en niet alleen van onze popcorn.

Want, waar hoor je nou nog meer dat er meiden naar huis worden gestuurd omdat ze niet curvy genoeg zijn! Nu hebben de meesten nog steeds maatje 40-42, maar het geeft toch net een ander beeld. Ik vind het echt een verademing dat RTL dit heeft aangedurfd.

Mijn mini-Isadee|EIgen Beeld

Vormen

Ik vind het persoonlijk mooier een dame met wat vormen. Ik denk ook dat veel mannen het met me eens zijn. Isadee was vanaf het begin onze favoriet. Ze is spontaan, enthousiast en ook nog eens heel mooi. Toen ze haar foto's vergat bij de go-see loste ze dat charmant op.

Ze is niet altijd handig in zichzelf uitdrukken en er worden grapjes gemaakt over haar taalgebruik - bijvoorbeeld toen ze het woordje 'glamoureus' verhaspelde - maar we vinden haar heel grappig. Ze is bovendien ook echt het meest curvy van het overgebleven viertal.

Gesprekje

Laatst op de achterbank ving ik een gesprekje op van drie 11-jarigen. Dat ging ongeveer zo:

Dochter: "Volgen jullie Isadee op Insta?"

Meisje 1: "Ja, ze is echt heel mooi en leuk."

Meisje 2: "Ik vond haar kleren ook echt heel mooi in de bruidsshoot."

En zo ging het gesprekje nog even door. Ze haalden haar Instapagina erbij om diverse foto’s te voorzien van oh’s en ah’s. Niemand had het over 'stevig', 'dik' of 'afwijkend'. Isadee is mooi. Punt.

Juichen

Vanavond zitten we dus weer voor de buis en gaan heel hard juichen als ze wint! Isadee, maar ook Stephanie, Jo-Ann en Anjali hebben zonder het te weten het leven voor heel veel stevige meisjes net even wat makkelijker gemaakt.

De volgende keer dat ze gepest worden zeggen ze 'Nou en, ik ben trots op mijn curves!' Of woorden van die strekking. Het hebben van een rolmodel kan net even meer bestaansrecht geven. Ook jij doet er toe en mag er wezen! Met rondingen en al!

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook eens een Open brief schrijven?

Dan kan dat hier...