Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Doutzen Kroes | Hunkemöller
In het nieuws

Doutzen Kroes: Sinds ik kinderen heb,
ben ik niet meer zo'n daredevil

Kim Querfurth

M

Model Doutzen Kroes is dol op tropische stranden. Voor de tweede badmodecollectie van Hunkemöller onder haar naam, liet ze zich hierdoor volop inspireren. Afgelopen week presenteerde zij de sexy maar basic collectie in Barcelona. De timing kon niet beter zijn nu de zon zich vorige week heeft laten zien en badkleding momenteel flink wordt ingeslagen.

Aangezien Doutzen op veel mooie tropische plekken in de wereld komt, was de inspiratiebron voor de collectie duidelijk. Voor haar tweede swimwear collectie reisde ze af naar de jungle en de stranden van Sri Lanka. 

Slangenprint

Doutzen: "Jungle chic is mijn insteek en daar bedoel ik mee dat je er ook op het strand lekker tropisch uit kunt zien. Dat rauwe, stoere spreekt me echt aan en dat heb ik geprobeerd te vertalen naar de badmode. Ik kom er graag: Sri Lanka, Costa Rica, Jamaica... De jungle is zo mooi, vooral als je daarna zo uit het niets op een hagelwit strand stapt. Ik kom er dan ook graag met man en kinderen.

En dan het liefst met items in mooie jungletinten, met hier en daar een slangenprint."

Brazilië

De stranden van Brazilië zijn haar persoonlijke favoriet, vertelt ze. Vooral die van Bahia. "Daar voel ik me thuis. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet: dik, dun, lang, kort, met of zonder cellulite... Iedereen geniet op het strand en ze vieren het leven samen. Dat is ook mijn credo."

Brazilianen laten meer van hun lichaam zien en dat spreekt het topmodel ook aan. "Van mij mag het allemaal wel een beetje bloot zijn. Maar als ik iets ga eten, trek ik altijd wel een tuniekje of pareo aan. Dat is dan weer lekker Hollands; dat je toch min of meer 'gekleed' iets gaat eten.

Daar heb ik in de swimwear collectie uiteraard ook rekening mee gehouden."

Festivals

Een opvallende trend in beachwear is dit jaar de link met festivalmode. En ook daar weet Doutzen, als vrouw van een dj, wel raad mee. "Ik heb me niet door de persoonlijke stijl van Sunnery laten leiden hoor! Met hem kom ik namelijk op festivals zoals Ultra en qua mode neig ik meer richting de Coachella-festivalstijl.

Gelukkig is mijn collega Alessandra Ambrosio daar ieder jaar, dus die heeft me even bijgepraat. Daar heb ik dus zeker inspiratie uitgehaald voor wat betreft de bohemian- en hippie-invloeden. Denk aan veel haakwerk, kant en een jeans hotpants met daarbij een kanten top of khaki badpak. Lingerie en badmode kun je prima aantrekken op een festival."

Voorzichtiger als moeder

Tijdens de shoot in Sri Lanka beleefde Doutzen overigens nog een spannend moment. "In mijn badkamer had zich een schorpioen verschanst en die kwam plotseling tevoorschijn. Dan schrik je wel even! Gelukkig kon hij snel gevangen worden."

Doutzen is op haar reizen tegenwoordig iets minder onverschrokken dan voorheen. "Sinds ik kinderen heb, ben ik niet meer zo'n daredevil. Ik zou bijvoorbeeld nooit meer uit een vliegtuig springen. Je grenzen opzoeken, doe je één keer in je leven, dat hoeft dus niet meer. Ik ben als moeder veel voorzichtiger geworden, merk ik wel."

Lees het hele interview in De Telegraaf van vandaag (30 april 2018).