Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Gwen van Poorten
Foto: Patrick Harderwijk | Hollandse Hoogte
In het nieuws

Gwen van Poorten:
Die bekendheid kan me gestolen worden

Redactie VROUW

M

Moederdag is dit jaar de start van de Week tegen kinderprostitutie (13 t/m 20 mei). Stichting Free a girl grijpt zondag dan ook aan om middels een ludieke actie aandacht te vragen voor de meisjes die overal in de wereld gedwongen in de prostitutie werken. Kersverse ambassadrice Gwen van Poorten (28) legt uit hoe en waarom.

Waarom heb je ervoor gekozen je aan Free a girl te verbinden?

"Ongeveer een jaar geleden zei ik al tegen mijn collega's dat ik zo graag iets zou betekenen voor de maatschappij. Doordat ik voor BNN werk, ben ik een Bekende Nederlander geworden, maar eigenlijk vind ik daar niks aan. Mijn werk is tof, die bekendheid kan me gestolen worden.

Dus ik dacht: 'Dat ga ik vast leuker vinden als ik er iets nuttigs mee kan doen. Voor Spuiten en slikken had ik eerder te maken gehad met Free a girl en ik vond dat een hele sympathieke organisatie die ook echt resultaten boekt.

Verder kan ik bij hen ook echt actief zijn in de organisatie. Ik ben met meerdere goede doelen gaan praten, maar vaak ben je toch vooral een gezicht. Hier kan ik mijn handen uit de mouwen steken."

Dat ga je op Moederdag voor het eerst doen. Wat is het plan?

"Op een plein in Den Haag openen we een heel groot terras. Moeders en dochters kunnen hier een kaartje voor kopen en zich de hele dag in de watten laten leggen met een hapje en een drankje. Er is een podium met muziek en optredens, je kunt een beautybehandeling krijgen en ik praat de boel aan elkaar.

Een kaartje kost 10 euro, maar alle opbrengsten gaan naar het goede doel. Overigens zijn ook zonen welkom. Dat het een moeder/dochter-evenement zou zijn, is alleen maar bij wijze van spreken: doe iets leuks met je moeder en geef zo een andere moeder haar dochter terug. Maar mannen mogen dus ook komen."

Komt jouw moeder ook?

"Daarover twijfel ik nog. Aan de ene kant wil ik haar er heel graag bij hebben. Mijn ouders wonen in Uden en ik heb een hele hechte band met ze. Ik zou dolgraag willen dat ze om de hoek wonen en ik af en toe zomaar bij mij moeder kan binnenlopen.

Aan de andere kant ben ik die dag natuurlijk heel erg druk. Misschien heb ik heel weinig tijd voor haar. Ik zal haar straks even bellen om te vragen of ze het uberhaupt leuk vindt."

Het moederdagterras wordt geopend op Het Plein in Den Haag. Vanaf vandaag zijn de kaartjes te koop. Er is ruimte voor ongeveer 500 mensen. Klik hier voor meer info.