Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Man en vrouw zoenen
Foto: CAMERA PRESS | Hollandse Hoogte
In het nieuws

Leonie is seksverslaafd:
8 mannen in 1 week

Joy Leering

H

Het Amerikaanse bedrijf Good Girls Co belooft dertig mannen de vakantie van hun leven: tijdens hun vierdaagse verblijf op een privé-eiland krijgen de 'gelukkigen' zestig prostituees tot hun beschikking, waarmee ze 'onbeperkt seks' mogen hebben. Vorig jaar was er ook al groot protest tegen deze reis. Maar wat is er - mits die vrouwen het voor hun eigen plezier doen (!) - eigenlijk op tegen? Er zijn immers ook vrouwen die er wel pap van lusten. Zo spraken wij afgelopen mei nog met Leonie* (40). Zij is verslaafd aan seks en had iedere week zo'n 8 bedpartners!

"Hoe meer ik kreeg, hoe meer ik wilde", aldus Leonie over haar seksverslaving. Nu heeft ze al ruim twee jaar een relatie, maar voorheen zat ze veel op datingsites om haar behoeftes te bevredigen. Opmerkelijk was dat ze vooral aandacht kreeg van jongere mannen, tussen de 20 en 25: "Ik merkte dat die graag weleens wat met een 'oudere' dame wilden doen. Als vrouw lijkt het alsof je alles voor elkaar kan krijgen. Ik zocht er gewoon eentje die ik leuk vond en als ’t me beviel mocht-ie vaker komen.

Oppas

Toen ik vrijgezel was, kwamen er geregeld mannen over de vloer. Soms leerde m'n dochter ze beter kennen, maar ik had altijd pas seks met ze wanneer zij sliep. Ik zou haar nooit in verlegenheid willen brengen, dat ze mij per ongeluk zou betrappen. Mijn kind hield ik er volledig buiten. Het was echter ook niet zo dat ik een oppas zocht zodat ik weg kon voor seks. Dat vond ik een stapje te ver gaan."

Het 'herenbezoek' kwam dus vooral bij Leonie thuis: "Ze waren lang niet allemaal vrijgezel en soms lag ik met mannen van 18 of 19 in bed. Mijn huidige vriend weet dat ook, één van die jongens blijkt zelfs een goede vriend van zijn oudste zoon. Die zag ik een keer bij ons in de flat en daar had ik dan seks mee gehad! Hij was helemaal weg van mij en ik herinner me dat ie het heel erg vond dat ik een relatie had gekregen."

Bizarre wensen

Volgens Leonie doen jonge mannen veel meer moeite dan mannen boven de 35. Wel was ze ook actief in de categorie 60-plus: "Ik heb zelfs een paar keer betaalde seks gehad en veel geëxperimenteerd met oudere mannen.

Sommigen hebben zulke bizarre wensen en van dat geld kon ik weer een dagje met m’n dochter weg, of gaan winkelen. Een voorbeeld: een man van begin 60 wilde heel graag anale seks zonder dat het down there schoongemaakt was. Het liefst nog als ik eigenlijk hoognodig voor een tweede boodschap naar de wc moest. Daar rust een taboe op, maar ik veroordeel mensen niet die hiervoor open staan.

Seksverslaafd

Ik kwam er eigenlijk pas achter dat ik seksverslaafd ben toen ik een relatie kreeg. Ik las ergens dat het landelijk gemiddelde op drie keer per week ligt en dat was bij ons soms ook zo. Maar dat vind ik gewoon veel te weinig! Toen besefte ik dat het gewoon een verslaving moet zijn geweest al die tijd.

Vóór mijn huidige relatie had ik soms wel twee of drie verschillende mannen op een dag. Mijn 'record' is seks met acht verschillende mannen in een week: elke avond een ander en één dag twee verschillende.

Longaandoening

Mijn man heeft een longaandoening en is daardoor veel sneller moe. Daardoor duurt onze seks korter of valt hij om half 10 al in slaap. We werken allebei in de horeca en je weet nooit wanneer de kinderen (mijn dochter en zijn zoons) thuis zijn.

Soms zeg ik 'Kom nou even snel', maar vaak is ie dan al zo lang aan het treuzelen dat ie erna niet meer wil. Gisteravond gingen we bewust eerder naar bed, maar toen ik naast hem in bed stapte lag hij alweer te slapen!

Swingen

Wel staat hij open voor uitdagingen. Zo hebben we al een paar keer geswingd. Op een gegeven moment zag ik een serie over swingers en dacht ik 'Dit ben ik!' Op m’n eerste date met mijn vriend heb ik gelijk alles op tafel gegooid. Alle dingen die we op seksueel gebied wel en niet wilden.

En welke man zegt nou niet 'Goh leuk, we doen een keer een andere vrouw erbij'? We hebben nu een leuk stel ontmoet waarmee we af en toe afspreken, dan eindigen we met z’n vieren in bed. De mannen doen dan niets met elkaar, de vrouwen wel. En we wisselen van man.  

Potje vrijen

Mijn voorkeuren uitspreken blijft voor mij toch het belangrijkste in een relatie. Maar ik besef dat er waardevollere dingen zijn dan een potje vrijen, zoals de gezondheid van m’n man of de kinderen.

Gelukkig kan ik het nu redelijk goed afsluiten als mijn man een avond geen seks wil. En ik zou ook nooit buiten hem om naar seks zoeken, daarvoor is deze relatie me te dierbaar."

*Uit privacyoverwegingen is Leonie een gefingeerde naam. Haar echte naam is bij de redactie bekend.