Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Zo ziet Jaivei  er nu uit
Foto: Eigen Beeld
In het nieuws

Stephans zoontje (4) is
op school zwaar mishandeld

journaliste

Daphne van Rossum

H

Het zal je maar gebeuren. Je kind gaat naar school en wordt daar in de pauze de bosjes in getrokken door twee oudere jongens en in elkaar geslagen. Vader Stephan de Wolff: "Je denkt dat je kind veilig is op school, maar het tegendeel is waar."

Stephan plaatste een emotioneel bericht op Facebook over het voorval met zoontje Jaivei (4) dat gisteren plaatsvond en dat inmiddels bijna 10.000 keer is gedeeld. Het bericht kreeg 7200 'likes', waarvan de meeste boze emoticons waren. Veel mensen reageerden erop zoals Ger: "Wat vreselijk voor je mannetje. Wat eng. School is hier hoe dan ook verantwoordelijk voor…"

Stok

Stephan zegt het volgende in zijn Facebookbericht: Is dit dan de tijd waarin we nu leven? Waarbij je zoon van 4 thuiskomt en in elkaar is geslagen in de schoolpauze door twee jongens? Dat er wordt gezegd als je school belt met de vraag wat er is gebeurd: 'Tja we kunnen niet alles zien.' Ik dacht dat school een veilige plek was waar kinderen kunnen leren. Kinderen kunnen juridisch niet worden vervolgd, maar als papa ingrijpt eet ik voorlopig niet thuis. Moet ik mijn kinderen dan leren hoe ze een schedel in kunnen slaan met een stok om zichzelf te beschermen. # leerplicht ik hou ze morgen thuis.

In huize De Wolff is er niet alleen vanwege de huidige hitte een kookpunt bereikt: "Als we school vragen hoe dit heeft kunnen gebeuren, antwoorden ze: 'We kunnen niet alles zien'. Wij begrijpen daar niks van. Het gebeurt onder schooltijd, in de pauze. Is er geen toezicht dan? School zou een veilige plek moeten zijn, waar je kunt leren en dingen kunt ontdekken. Nu heb ik een kind dat met een trauma thuiszit, dat heeft geleerd dat de wereld verrot is. Zijn broertje van 6 heeft het hele voorval gezien, maar durfde niet in te grijpen omdat het om oudere jongens ging. Die heeft nu ook een licht trauma

Zware mishandeling

Gisteren ben ik met mijn zoontje naar de huisarts geweest. De linkerkant van zijn hoofd en zijn oog zijn gekneusd. Hij heeft veel pijn. Dit is wat ons betreft zware mishandeling. We moesten erop letten dat hij geen hersenschudding heeft en hem elk uur wakker maken. Hij is niet misselijk, dus dat is waarschijnlijk gelukkig niet het geval. Ik denk dat hij er mentaal nog het meest aan over gaat houden."

Het gesprek op school droeg wat Stephan betreft niet bij tot een oplossing van de situatie: "Ze zeggen dat ze er alles aan doen, maar er zijn veel blinde hoekjes waar van alles kan gebeuren. In het verleden zijn er wel vaker incidenten geweest, maar dit is natuurlijk wel de druppel. De jongens zijn hier. Ze zouden morgen op schoolreisje gaan, maar ik houd ze lekker thuis en we gaan samen naar de dierentuin. Ik heb leerplicht gebeld, daar weten ze er nu van. Het liefst zou ik de deur van die school dichtlijmen, maar ik denk niet dat dat verstandig is. Dan krijg ik nog problemen. Het geeft wel aan dat je je als ouder heel machteloos voelt. We hopen dat school dit alsnog oppakt. Wellicht kunnen we met de ouders van de betreffende 'daders' om tafel."

De Meerpaal in Leiden was op het moment dat wij belden niet bereikbaar voor commentaar.