Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

In het nieuws

Vrouwen betalen 23% meer
om koffer te vullen

K

Krijg je van je man het verwijt dat je teveel geld uitgeeft? Dat kan kloppen! Uit een rondgang door VROUW.nl blijkt ook dat 'roze' producten duurder zijn dan precies dezelfde producten die geproduceerd zijn voor mannen. Heb jij ook het idee dat jij meer moet betalen voor shampoo of zeep? Praat mee!

Je bent je vakantiekoffer aan het pakken. Ongemerkt ben je een stuk duurder uit dan je man. We vergeleken precies dezelfde merken in een mannen- en een vrouwenversie. Alleen aan dagcréme en deodorant zijn mannen meer kwijt.

Boycot

In Amerika is het al langer een gespreksonderwerp. Waarom betalen vrouwen meer voor hun producten dan mannen? In Azië zijn vrouwen zelfs een boycot begonnen uit protest tegen deze vorm van belasting.

De eerste zondag van de maand gaan ze niet uit shoppen omdat ze het niet eens zijn met deze regeling. Naar verluidt wel beter voor de huishoudknip! Zie in deze grafiek wat de verschillen zijn. Alles bij elkaar opgeteld is het toch nog best een flink bedrag wat we meer uitgeven!

Eigen Beeld

Praat mee

In onze berekening betalen vrouwen 23,6% meer om hun koffer te vullen dan hun man. Vooral zwemkleding voor vrouwen is duurder, maar ook voor scheergel en de toilettas leggen ze meer neer. Heb jij last van deze 'roze belasting'? Is het je opgevallen? Zie jij iets voorbijkomen in het schap van jouw drogist of supermarkt? Deel het dan hier.