Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Beeld: A Naked Girl
In het nieuws

Stella (21) is nudist:
Naaktlopen is echt heel fijn!

journaliste

Daphne van Rossum

H

Het is heet. Zelfs de meest luchtige kleding is nu nog te warm. Wat is er dan lekkerder dan naakt rondlopen? De wind op je huid voelen? Stella Cordes (21) doet niets liever. En als rechtgeaarde nudist heeft ze ook nog een missie: jongeren inspireren om over hun onzekerheden heen te stappen en de kleding uit te werpen: “Naakt zwemmen is het lekkerste wat er is. Probeer het eens.”

Op social is Stella inmiddels een heuse ‘influencer’ met 259.000 volgers: “Best veel. Het is wat ik nu doe. Reizen en foto’s van mezelf plaatsen op mooie plekken.”

Eva's kostuum

Het zijn allemaal naaktfoto’s, die op haar timeline staan. Keurige, dat wel. Niks aanstootgevends. We zien Stella vanaf de achterkant gekiekt door prachtige landschappen lopen. “Ik fotografeer mezelf niet van de voorkant. Dan wordt in een keer mijn Instagram account verwijderd en ben ik al mijn foto’s kwijt. Ik kijk wel beter uit.”

En dus volgen we de bevallige billen van Stella door Australië en andere prachtige oorden. “In Australië vond ik een jaar geleden prachtige plekjes die echt uitnodigden om naakt te lopen en mooie foto’s te maken. Ik dacht ‘dit ga ik doen op mijn reizen’. Vanaf dat moment maak ik overal waar ik kom een mooi plaatje van mezelf in evakostuum.”

60-plussers

Internationale media als de Australische Daily Mail wisten ‘onze’ Stella al te vinden. Ze is blij met de aandacht: “Ik ben een nudist in hart en nieren. Ik ben ook lid van de Naturisten Federatie Nederland (NFN) en als ze een event organiseren, ben ik er bij.

Het valt me op dat je veelal 60-plussers ziet, bijna geen jongeren en kinderen. Zo jammer, want naaktlopen is echt heel fijn. Ik weet zeker dat veel jongeren het ook vinden als ze het eens zouden proberen.”

Preutser

De reden waarom jongeren steeds preutser lijken te worden heeft volgens Stella te maken met de hoge eisen die ze aan zichzelf stellen: “Niemand is perfect, maar je hebt wel het idee dat je het zou moeten zijn. Je hoeft maar een blad open te slaan of je ziet een perfect geshopt lijf zonder putjes of kuiltjes.

Ik denk dat we daar allemaal heel onzeker van worden. Nergens voor nodig, want het is niet echt wat je ziet in die bladen. En ik vind juist dat echte lijven heel mooi zijn met al hun onvolkomenheden. Niemand hoeft zich te schamen.”

Dikke buik

“Ik draag naaktlopen echt uit en hoorde al van mensen dat ze zich door mijn geïnspireerd voelden. Iemand zei ‘mijn buik is zo dik’, en een ander zei ‘ik heb zo veel haar’. Als ik dan toch een foto krijg dat ze besloten hebben naakt te gaan lopen vind ik dat geweldig, daar doe ik het voor.

Mijn missie is om mensen van textiel te bevrijden en ze kennis te laten maken met het nudisme, dat voor meer staat dan alleen naakt rondlopen. Het staat ook voor elkaar respecteren hoe je bent.”

Naakt stofzuigen

“Het woord ‘exhibitionisme’ hoor ik liever niet. Dat is iemand die even snel iets wil laten zien. Ik ben een nudist, dat is een manier van leven. Als ik thuis ben, doe ik mijn kleren uit. Lekker stofzuigen in mijn nakie, of in de tuin zitten. Ik vind het leven zonder kleding veel leuker dan met. Alles knelt, plakt en schuurt. Ik had dat als kind al. Zodra ik op mijn kamer zat, ging mijn kleding uit.

Dan ging ik naakt televisie kijken of gamen. Dat voelde vrijer dan met kleding aan. Mijn ouders waren geen nudisten, maar hadden er ook geen moeite mee dat ik dat deed. In de winter is naaktlopen natuurlijk iets minder leuk dan in de zomer. Al heb ik wel foto’s van mezelf in de sneeuw. En als ik dan toch kleding aan moet, zijn het wijde vesten en draag ik graag zachte stof.”

Respect

Stella krijgt wel eens berichtjes van mensen die niet begrijpen waar ze mee bezig is: “Ik weet dat iedereen anders in het leven staat, maar ik probeer altijd rustig uit te leggen hoe ik het zie. Ik trek niet zomaar overal mijn kleding uit.

Ik kies de plaatsen zorgvuldig uit. Laatst was ik in Egypte en dan respecteer ik die cultuur. Ik trek mijn kleding alleen uit op plekken waar het kan. Altijd met respect voor anderen. Ik zorg dat ik niemand lastig val en ik doe er ook niemand kwaad mee.”

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een missie en wil je daarover vertellen? Stuur ons een berichtje!

Jij op VROUW.nl