Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte / Joost Hoving
In het nieuws

Iedere avond de schoen zetten?
Dit vinden jullie daarvan!

Marjolein Geels

J

Jullie reageerden massaal op onze Praat mee'Hoe vaak mag jouw kind zijn/haar schoen zetten?' We hebben de leukste reacties voor je op een rij gezet.

Anita Bakhuys

"Van mij mogen ze hun schoen elke avond zetten. Zolang ze het maar in hun eigen woning doen."

Annie Bothmer 

"4 december de schoen zetten en op 5 december is Sinterklaas er, zo doen wij dat."

Caroline Marijs

"Hier staan elke dag schoenen, maar het enige dat erin komt zijn voeten..."

Brenda van Laatum

"Toen ze nog geloofden twee keer per week woensdag en zaterdag. Eén keer een klein cadeautje en de andere keer iets van chocolade. Nu ze groter zijn mag het nog één keer per week op zaterdagavond. Vind het altijd nog een gezellige tijd."

Maaike van Dooren

"Hier mogen ze hem elke dag zetten. Er komt alleen maar één of twee keer per week iets in. Leren ze ook met teleurstelling om te gaan. Verlanglijstjes zijn er toch ook niet voor dat ze alles krijgen wat er op staat? Je mag vragen wat je wil, maar of de portemonnee van de Sint toereikend is zien we wel."

Annemiek de Heus

"Sinds ze volwassen zijn mag het nog maar 1 keer in de week!"

Rosanne Bijvoets

"Schoen zetten mag elke dag, maar Piet is echt niet elke dag in de buurt. Normaal maken we een schoenzetkalender waarop Piet aangeeft wanneer de schoen gezet mag worden (twee keer per week), maar daar zijn we dit jaar nog niet aan toe gekomen." 

Lana Rutgers-Frolova

"Hier zetten ze elke avond hun schoen. Elke ochtend zit er dan ook wat in, en gewoon verschillende dingetjes, dus ook fruit, wat lekkers of een klein cadeautje. Gewoon elke keer wat kleins. Ik heb van tevoren allemaal kleine dingetjes gekocht, het hoeft niet veel te zijn elke keer, maar de kinderen vinden het geweldig. Elke ochtend weer de spanning wat erin zal zitten."

Vanessa van der Vlies

"Elke dag en er zit elke dag iets in, die twee weken per jaar nou, nou... het hoeft geen PlayStation te zijn hè!"

Ilona Kids

"Eén á twee keer in totaal. Mijn kinderen raken er totáál gestrest door. Zaterdag schoen gezet en vannacht waren ze weer om 04:00 uur wakker om te kijken of Piet misschien weer was geweest. Terwijl ik duidelijk heb gezegd: 'We zetten de schoen één keer als hij aankomt en hooguit over anderhalve week nog een keer'. Hij komt ook nog op school aan." 

Daniëlle Rossèl

"Twee keer in de week tot 5 december. Wij hebben normaliter weinig bestedingsruimte, maar op de verjaardagen en rond de feestdagen wil ik ze alle magie en vreugde meegeven die ik maar kan. De kindertijd vliegt al zo snel voorbij, ondanks financieel gerommel kan en wil ik ze dit mee geven."

Ria Moerkerk-Hogenes

"Ik stuurde vroeger mijn dochter altijd een kaart met Sinterklaas erop. En daar schreef ik de dagen op wanneer ze haar schoen mocht zetten bijvoorbeeld op woensdag, vrijdag en zondag."

Jij op VROUW.nl

Hebben jullie thuis bijzondere gewoontes rondom het Sinterklaasfeest?

Laat het ons weten!