Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: EyeEm Mobile GmbH
In het nieuws

5 Last minute budgettips
voor de mooiste feestmode

Kim Querfurth

V

Voor de laatkomers wordt het nu echt tijd om een feestelijke outfit te scoren voor de feestdagen. Maar het is gelukkig nog niet te laat, dus geen stress! Ook in je eigen kledingkast is nog genoeg te vinden, her en der aangevuld met wat nieuwe accessoires. Wie creatief is kan daarmee veel geld besparen en dát kan weer uitgegeven worden aan leuke cadeaus voor onder de boom! 

Neem deze vijf mode budgettips mee in je zoektocht naar de perfecte feestlook. 

Steel de show

Natuurlijk denkt iedere vrouw dat ze nóóit iets leuks heeft om aan te trekken, maar dat is uiteraard niet waar. Soms loont het de moeite om voor de feestdagen even grondig de kast op te ruimen, zodat je nog wel eens op een ‘verloren’ item stuit. Een mooie omslagdoek, een over-de-top glittertrui die je nooit meer dacht aan te trekken. Ineens kunnen die items toch weer heel actueel worden, vooral als je ze een poosje niet hebt gedragen.

Focus je behalve op de excentrieke items ook op de basic kledingstukken waarvan je weet dat ze lekker zitten. Ook al ziet het er (nog) niet zo spectaculair uit, met wat extra accessoires is het straks al een heel ander gezicht.

Vergeet ook niet om die pumps waarvan de prijs nog onder de zool staat (want nooit gedragen, omdat ze gewoonweg te hoog zijn) tevoorschijn te toveren. Om te lopen mogen ze dan waardeloos zijn, voor een diner of zitfeest met kerst zijn ze natuurlijk perfect om de show mee te stelen! 

Aanvullen en ruilen

Snel nog wat scoren is natuurlijk nooit een probleem, want winkeliers willen maar wat graag nog van hun feestmode af. Dat kan dus gunstig zijn. Onderhandel ook gerust in de winkel als er maar 10% korting is op een item dat jij heel graag wilt hebben, want zoals gezegd: de winkel moet na 1 januari weer feestloos zijn.

Op die manier kun je last minute dus vast nog wat mooie items scoren waar je ook later nog veel plezier aan hebt behalve alleen tijdens de feestdagen.

Denk niet te veel in complete sets, een paar items zijn al genoeg en daarop kun je dan doorborduren. Een beetje aanvullen met spullen die je nog hebt (die geweldig dure tas die net te klein is om al je spullen in mee te sjouwen) is een goed idee.

En snuffel ook eens in de kasten van vriendinnen of collega’s of organiseer last minute een ‘feestruilparty’. Die riem die haar niet meer past, kan jou geweldig staan en geeft juist taille aan je jurkje. 

Eigen Beeld

Opleuken 

Kijk in je bijou-box en ga door je sjaal-collectie heen. Je zult niet weten wat je nog voor leuks aantreft! Een eenvoudige zwarte jurk kan een heuse blikvanger worden als je daarbij bijvoorbeeld met knalroze accenten werkt: tas, schoenen, riem, sjaal.

Zoiets zou je niet naar je werk aantrekken, maar tijdens de feestperiode mag alles net iets meer over de top zijn. Een flinke hak, maar ook een strik is al genoeg en dat hoeft niet per se duur te zijn.

Draag een bodystocking of een kanten hemdje onder een jurk die iets te veel opvalt, dat zorgt voor een sexy accent. En een niet al te dure grote glitterketting leukt de boel al snel op, net als een glinsterende goudkleurige of zilveren clutch of enorm hoge hakken in een felle kleur. 

Denk out of the box 

Natuurlijk denk je bij feestmode meteen aan glitter en glamour, maar dat hoeft natuurlijk niet. Denk bijvoorbeeld niet alleen in over-de-top, maar ook in luxe materialen. Lurex mag dus ook gewoon comfortabel stretchvelours worden. En het voordeel is dat je deze items de rest van de winter ook nog gewoon door kunt dragen, omdat ze nu heel trendy zijn.

Iets zwaardere, dure stoffen gaan ook langer mee en kleden vaak meer af dan fladderstoffen. En naast al het zwart, groen, rood en blauw is ook een mooie print een optie om mee uit te pakken. Voor wie dat wil van top tot teen, maar het hoeft natuurlijk niet. 

Lastminute lef 

Wie echt niet bang is om een beetje te experimenteren of nog wel een ‘reservesetje’ in de kast heeft, kan deze truc makkelijk uithalen: ga echt op de allerlaatste dag voor de kerst of de laatste dag van het jaar shoppen. Dan weet je zeker dat je de beste koopjes hebt.

En nog een voordeel: meestal blijven de echte dare devil-outfits liggen. De kleding die niemand eigenlijk aan durft, maar waar jij last minute geen moeite mee hebt omdat je toch nog even heel feestelijk wilt uitpakken.

Dat kan zowel online als in de winkels uiteraard, maar hou er wel rekening mee dat pakketten eventueel later bezorgd zullen worden. Veel plezier voor de ware shoppingfans! 

Heb jij ook nog geweldige budgettips? Deel ze met ons, dat kan hier!