Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Lorenzo
Foto: Foto: Mariëlle Snippe
In het nieuws

Lorenzo (9) is ongeneeslijk ziek...
'Met kaartjes willen we hem in het zonnetje zetten'

Redactie VROUW

L

Lorenzo Snippe uit Drenthe kreeg in januari 2016 de diagnose leukemie. Hij kreeg chemokuren maar toen het weer beter met hem ging kreeg hij in de zomer van 2017 opnieuw een mokerslag: hij bleek te lijden aan de ergste vorm van de erfelijke stofwisselingsziekte X-ALD. Zijn moeder Mariëlle roept nu via Facebook op om een verjaardagskaartje te sturen voor de tiende verjaardag van haar zoon, op zondag 3 februari.

Mariëlle aan RTV Drenthe: "Het zou zo enorm leuk zijn als Lorenzo heel veel kaartjes krijgt voor zijn verjaardag." Niemand weet hoe lang Lorenzo nog zal leven, maar waarschijnlijk zal zijn tiende verjaardag zijn laatste zijn. "Met de kaartjes willen we hem extra in het zonnetje zetten. 

Moeizaam

X-ALD is een ziekte waarbij er een fout zit in het X-chromosoom. Daardoor is er een tekort aan bepaalde eiwitten. Hierdoor ontstaat er kortsluiting in Lorenzo’s hersenen. Alles gaat erg moeizaam bij hem. Zijn zicht is enorm achteruitgegaan.

Hij heeft moeite met eten en drinken. Hij is aan zijn linkerzijde bijna verlamd. Omdat Lorenzo door zijn ziekte weinig visite kan verdragen, is het juist zo leuk als hij veel verjaardagswensen opgestuurd krijgt."

Ballonnen

Alle kaartjes die voor zijn verjaardag binnenkomen, zullen bewaard worden tot de grote dag. Ballonnen worden wel al meteen gegeven. "Want die kun je natuurlijk niet zo goed verstoppen." 

Wil je Lorenzo ook een kaartje sturen? Dan kan dit adres op de envelop:

Lorenzo Snippe
Prinses Wilhelminastraat 22
7753 TM Dalerpeel

Ps: Lorenzo is gek op dieren!