Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Een maand niet drinken lukte redacteur Daphne maar matig...
Foto: Paul Bradbury
In het nieuws

'Dry January werd bij mij
semi-Dry January'

journaliste

Daphne van Rossum

A

Al voor het tweede jaar liet ik in januari de alcohol staan. Resultaat is een kilootje minder en elke ochtend een fris hoofd.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik januari de slechtst denkbare maand vind voor een dergelijk experiment; ik heb dan zoveel verjaardagen. Er ging werkelijk geen week voorbij of ik had er twee.

Glaasje wijn

Ook moet ik bekennen dat ik mezelf twee keer betrapte met een glaasje wijn: op de verjaardag van mijn broer dronk ik een glas rode en op de verjaardag van mijn moeder een glaasje wit met ijsblokjes. De rode beviel me heel goed in combinatie met de lekkere tapas, de witte vond ik maar zuur, die was de 'zonde' eigenlijk niet waard.

Maar... ik heb dus gefaald! Daarom moet ik van mezelf voor straf minimaal de eerste februariweek dry blijven. Toch vind ik ook dat het amper drinken me best goed af is gegaan. Ik denk er eigenlijk nooit aan en neem op een borrel net zo lief een cola. Dat ik dan toch ben gezwicht voor die twee glazen wijn is dan eigenlijk best jammer. Maar goed, als ik dat de overige maanden van het jaar volhoud, is dat natuurlijk wel weer heel knap.

Rimpels

Bijkomend voordeel: ik merk dat mijn broeken wijder zitten en mijn buik platter is. Ik heb elke ochtend een fris hoofd en geef een goed voorbeeld aan mijn twee kinderen door niet nippend te staan koken. Volgens mijn vriend geeft drank ook maar rimpels, dus dat is ook een leuke bonus.

Hij beweert dat ik er stralender uitzie nu ik amper meer drink. Dat compliment heb ik snel in m’n zak gestoken. Op naar semi-Dry February dus maar, of een semi-Dry 2019! Hoe zou dat zijn?

Carnaval

Ook VROUW-hoofdredacteur Marieke denkt erover om nog wat langer de fles vol te laten: "Ik wil graag wat afvallen en ben daarom momenteel veel aan het sporten en op dieet. Alcohol bevat veel loze calorieën."

Marieke was wat standvastiger dan ik en ging niet één keer voor de bijl. "Ik vind het eigenlijk helemaal niet moeilijk! Ik ben gewoon elke keer de BOB. Alleen is het straks natuurlijk carnaval. Ja, en dán wil ik toch wel wat drinken."