Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Simone met haar dochter
Foto: Eigen beeld
In het nieuws

Simones kinderen zijn
36... 15 en 11!

journaliste

Daphne van Rossum

T

Terwijl ze al oma was en bovendien in de overgang dacht te zitten, beviel de Amerikaanse Michele Hall (50) - toen al (groot)moeder van zes - afgelopen december van een gezonde zoon. Ook Simone (57) kreeg toen ze al 46 was nog een prachtige dochter. Haar oudste zoon was toen al 25.

Haar kinderen zijn nu 36, 15 en 11. Simone: "Mijn eerste zoon kreeg ik op jonge leeftijd met mijn inmiddels ex. Ik was 20 en scheidde vrij snel daarna van zijn vader. Ik heb hem zo goed als alleen opgevoed.

Spiraaltje

Mijn tweede partner - met wie ik inmiddels zeventien jaar samen ben - was kinderloos, maar wilde ook graag een kind. Maar omdat ik al 40 was toen ik hem ontmoette maakten we er geen halszaak van. Bovendien woonde hij in Limburg en ik in Den Helder.

Ik had een spiraaltje en dacht er verder ook niet zo over na. Tot ik tot mijn verrassing op mijn 41ste zwanger bleek... Op de echo was het spiraaltje overigens niet te zien, dus wat er precies mee gebeurd is, weten we niet. Waarschijnlijk ben ik het verloren tijdens mijn menstruatie, en is het destijds niet goed geplaatst.

Miskraam

De zwangerschap overviel ons dus nogal, maar we waren ook dolblij dat een kindje ons dus nog gegeven was. Gelukkig kon ik overgeplaatst worden en kon ik gemakkelijk bij mijn vriend intrekken.

We vonden het leuk om nog een broertje of zusje voor onze zoon te krijgen en besloten 'het' op zijn beloop te laten. Dolblij waren we toen ik nóg een keer zwanger werd. Maar helaas eindigde die zwangerschap in een miskraam.

De drie kinderen van Simone. Eigen beeld

Feestje

Toen onze jongste zoon 4 werd, werd ik nogmaals zwanger. Ik zal het gezicht van mijn oudste zoon niet snel vergeten toen ik hem het nieuws vertelde. En wat een geluk dat deze zwangerschap perfect is gegaan! Ik heb tot zes weken voor de zwangerschap doorgewerkt en daarna is onze prachtige dochter geboren. Zo leuk: na twee jongens een meisje!

Mijn kinderen doen het allemaal heel erg goed. Misschien heb ik geluk, maar het zijn allemaal makkelijke kinderen. Al houdt onze jongste (11) nu al wel van een feestje - zoals carnaval - dus dat kan straks nog wel een dingetje worden.

Oma

Dat de drie zoveel in leeftijd verschillen vind ik alleen maar leuk; als mijn jongsten bijvoorbeeld een maatje zoeken om naar het pretpark te gaan is dat snel gevonden in hun grote broer.

Ik krijg eigenlijk ook alleen maar leuke reacties. Al denken mensen soms dat ik de oma ben. Onze jonge kinderen houden me lekker fit. Ik laat alles op me afkomen en sta er relaxed in!"

Jij op VROUW.nl

Ben jij ook op latere leeftijd moeder geworden, of juist toen je nog (piep)jong was?

Vertel het ons hier!