Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

In het nieuws

Ouders maken zich zorgen
en uiten dat op social

Redactie VROUW

N

Naar aanleiding van de huidige gebeurtenissen in Utrecht, sluiten scholen, opvanglocaties en andere openbare gelegenheden hun deuren. Niemand erin, niemand eruit.

De NCTV heeft crisisoverleg bijeengeroepen. In de provincie Utrecht is het dreigingsniveau verhoogd tot de hoogste schaal, 5. Dat is in Nederland nog nooit gebeurd. De verhoogde alarmfase duurt tot zeker 18.00 uur. 

Op sociale media reageren - voornamelijk - ouders. Kinderen zitten op school en opvang en hoewel ze weten dat die gesloten zijn, maken zij zich toch zorgen om hun kind(eren).

Zo zou Aafke Romeijn haar dochter het liefst meteen van de opvang halen.

Sanne Windey geeft les op een middelbare school in Utrecht. Ze laat via Twitter weten dat de school op slot zit en zij en haar leerlingen veilig zijn.

Neeltje Huirne is bang. Haar kinderen zijn op school en de opvang en hoewel ze weet dat ze veilig zijn, maakt zij zich toch zorgen. Ze krijgt veel steun via Twitter van anderen die haar sterkte wensen. 

Ook de man van Susan Aretz zit in Utrecht en is veilig maar ze maakt zich niet minder zorgen om hem. Of de kinderen in Utrecht na school wel naar huis kunnen is nog maar de vraag.

Het is heel begrijpelijk dat mensen zich zorgen maken. Je weet op zich dat je kind veilig is, maar toch wil je hem/haar het liefst dicht tegen je aan houden en even knuffelen. De onduidelijkheid zorgt voor onrust. We hopen dat de dader(s) snel gepakt worden. Fijn om te zien is dat mensen elkaar steunen op sociale media. Lieve berichten komen voorbij en mensen wensen elkaar sterkte.

Ben je nog naar iemand op zoek of wil je zelf melden dat je veilig bent? Dat kan via deze website van het Rode Kruis.

Wij wensen alle betrokkenen zeer veel sterkte!

Gerelateerde onderwerpen