Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

'Hoe kán zo'n pedohandleiding überhaupt bestaan?!'
Foto: Hollandse Hoogte | Camera Press
In het nieuws

Anita is woest over 'pedohandleiding':
Hoe bestáát het!

Sigrid Stamkot

H

Het voornemen dat Stichting Strijd tegen misbruik naar de rechter wil stappen om de online handleiding voor kindermisbruik te verbieden, kan op de onvoorwaardelijke steun van Anita* (53) rekenen. Als kind werd zij misbruikt, en tot overmaat van ramp haar dochtertje later ook. "Hoe kán zo’n dergelijke handleiding überhaupt bestaan?!"

Anita: "Ik kan er niet over uit. Een handleiding waarin exact wordt beschreven hoe een kind te misbruiken is zo pijnlijk voor ervaringsdeskundigen. Het feit alleen al dat er door een stichting geëist moet worden dat zo’n handleiding wordt verboden is toch niet te bevatten?

Misbruikt

Dat die bestaat, bewijst alleen maar hoe groot het Nederlandse netwerk van pedofielen is. Ik voel onmacht en onbegrip, ik begrijp het gewoon niet. Mijn lijf reageert ook: ik word misselijk en mijn lichaam verkrampt.

Ik ben vanuit de wieg misbruikt. Tot aan mijn 15e, door verschillende daders. Tegen een van hen is aangifte gedaan, maar die is weer ingetrokken waardoor het misbruik verder kon gaan. En hij heeft meer slachtoffers gemaakt. Ik heb nog altijd gaten in mijn geheugen. Aan de ene kant fijn - zo herinner ik me de pijnlijke dingen niet -, aan de andere kant blijf ik met onbeantwoorde vragen zitten.

Schoonvader

Voor de verwerking, maar ook om anderen te helpen, ben ik voorlichtingen gaan geven op onder meer (politie)academies. Toen ik op een avond thuis hierover sprak en zei dat niemand zomaar ongevraagd aan je lichaam mag zitten, vertelde mijn dochter (toen 14) dat haar dat ook was overkomen.

Ze was 4 jaar toen ze een nachtje bij haar opa ging logeren en werd wakker omdat mijn schoonvader haar betastte. Terwijl we altijd zo voorzichtig met haar waren, juist om wat mij was overkomen! Hieruit blijkt maar weer dat je een potentiële misbruiker nooit kunt herkennen. Het maakt niet uit hoe iemand eruit ziet of wie hij is, het kan altijd zomaar gebeuren. Dat is ook het gevaarlijke.

Bajes

Het is aan de rechters, aan de regering, kortom: aan iedereen in een machtspositie, om daar iets aan te doen. Dat het verbieden van deze handleiding met een gang naar de rechter moet worden afgedwongen, bewijst alleen maar dat er sinds mijn ervaring nog vrijwel niets is veranderd. Volledige genoegdoening kunnen slachtoffers als ik hiermee nooit krijgen. Degene die het online heeft gezet moet bestraft worden. Van mij mag ‘ie in de bajes wegrotten.

De handleiding staat al langer online (het kwam maart vorig jaar in het nieuws, red.) mensen hebben die kunnen delen. De pagina's verspreiden zich zo snel, met dezelfde snelheid als dat jeugdige onschuld kan worden afgepakt. Mede door deze handleiding zullen kinderen over de hele wereld onveiliger zijn dan ze al waren. Een hartverscheurende gedachte!

Monster

Inmiddels gaat het goed met mijn dochter (30). Ze heeft een fijn leven en heeft nooit aangifte willen doen. Wel hebben we er melding van gemaakt. Bij mij zijn de wonden dieper, maar pijnlijker vind ik nog dat er ondanks mijn beste kunnen toch zo'n monster in mijn dochters buurt heeft kunnen komen. Verstandelijk weet ik dat ik er niets aan kon doen, maar desondanks voelt het als falen. Afschuwelijk hoe dit land zo'n netwerk zoveel ruimte geeft!"

*Deze naam is gefingeerd.

Jij op VROUW.nl

Maak(te) jij ook iets heftigs/bijzonders mee en wil je daarover vertellen?

Vertel het hier...