Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Zo vieren bekende papa's Vaderdag
Foto: Astrid Zuidema
In het nieuws

Zo vieren bekende papa's
Vaderdag

Lauren Booster

O

Of je nu tieners hebt of de kleine haar eerste stapjes nog moet zetten: Vaderdag blijft voor iedere papa een bijzondere dag. We vroegen vier bekende mannen hoe zij het ouderschap ervaren.

Dieter Troubleyn 

Hij heeft twee dochters, Malena (13) en Anetta (12), en een zoon, Julius (7). 

"Op Vaderdag is er helaas niet veel tijd om iets te doen. Ik speel in de musical Mamma Mia! en voorstellingen zijn ook op zondag. Door zo'n agenda zijn er aan aantal dingen, zoals feestdagen en verjaardagen, die een andere plek krijgen.

Tekst gaat verder onder de foto

Joeri Peeters Photography

"Maar 's avonds ben ik weer thuis, dus dan kunnen we gezellig met z'n allen eten. Waarschijnlijk bestellen we sushi! Op zich geef ik niet zo veel om Vaderdag. Ik vind het belangrijker om er elke dag iets moois van te maken met elkaar.

Ik rij elke dag 300 kilometer om te kunnen spelen, maar ook 300 kilometer om weer thuis te komen om m'n kinderen te zien. Ik lig elke avond om 1 uur in bed, maar ik sta om half 7 weer op zodat ik een boterham voor m'n kinderen kan smeren en ze naar school kan brengen. Het is een inspanning, maar het wordt wel geapprecieerd, denk ik.

Vaderschap is een rugzak met verantwoordelijkheid die op je schouders wordt gelegd, vanaf het moment dat je kindje wordt geboren, en nooit meer wordt afgedaan. Maar ook: alles onvoorwaardelijk doen voor je kinderen, met liefde en plezier."

Rick Engelkes

Hij heeft twee dochters: Teddie (21) en Lee (14)

"Deze Vaderdag ben ik op vakantie met mijn vriendin, maar ik hou waarschijnlijk een ontbijtje van mijn jongste dochter tegoed! De oudste is uit huis. Ze heeft het druk met haar eigen leven, dus het is bijzonder als ze weer een keertje thuis is. Maar dan zie je – wat ook goed is – dat het allemaal toch een beetje verandert."

Tekst gaat verder onder de foto

Astrid Zuidema

"Ik ben vaderschap in de loop der jaren steeds bewuster gaan ervaren. Op een gegeven moment heb ik de keuze gemaakt om er meer voor mijn kinderen te zijn en m’n agenda daarop aan te passen.

Ik wil mijn dochters het gevoel geven dat ze de wereld kunnen ontdekken, maar dat ik er altijd voor ze zal zijn en ze op me kunnen bouwen. Ik wil dat ze hun vleugels uitslaan, maar tegelijkertijd wil ik ze beschermen. Daar moet ik een balans in vinden." 

Ferri Somogyi

Heeft een dochter, Véda (9 maanden).

"Dit wordt mijn eerste Vaderdag, dus ik laat me verrassen! Mijn vrouw heeft laatst haar eerste Moederdag gehad. Véda heeft met mij een tekening voor haar gemaakt, die we 's ochtends aan Noëlle hebben gegeven. Dat is natuurlijk het mooiste wat je kan krijgen!"

Tekst gaat verder onder de foto

Eigen foto

"Vaderschap is fantastisch. Het wordt steeds leuker, omdat je steeds meer contact krijgt naarmate ze ouder wordt. Het gevoel dat je krijgt als ze naar je lacht is onbeschrijflijk.

Natuurlijk, het kan soms pittig zijn. Je leven verandert, maar we hebben hier bewust voor gekozen. Opvoeden is één van de moeilijkste dingen die er bestaan. Te beschermend opvoeden is niet goed, want het leven is geen sprookje en ze moet zichzelf kunnen verweren.

Ik hoop dat ik m'n kind tolerant kan opvoeden. Ik wil haar leren dat niemand gelijk is, maar dat we wel allemaal gelijkwaardig zijn. We willen Véda vrij laten in haar keuzes - binnen de perken natuurlijk. Dat klinkt allemaal heel wijs, maar wij moeten het natuurlijk ook allemaal nog gaan ontdekken."

Bastiaan Ragas 

Hij heeft een zoon, Sem (17), en drie dochters: Leentje (12), Fren (11), Catoo (9).

"Het mooiste vind ik dat ik mijn kinderen mag begeleiden naar het worden van evenwichtige, gelukkige en lieve mensen. Zelf kom ik uit een jongensgezin, dus een gezin met drie dochters is anders, maar schattig. Zo gaat het over kleuren, kleding en dansen."

Tekst gaat verder onder de foto

Hollandse Hoogte

"Ik heb al heel veel leuke dingen gedaan in m'n leven en ik vind het leuk om dingen opnieuw te beleven met mijn kinderen. Het meest ultieme was de wereldreis die we samen hebben gemaakt.Voor Vaderdag krijg ik elk jaar prachtige, totaal onbegrijpelijke kunstwerken - die na een bepaalde tijd weer verdwijnen in het grote 'archief' - maar dit jaar hoop ik op een zelfgeboetseerde asbak.

Mijn ideale Vaderdag-ontbijt? Met z'n allen op bed, een muziekje aan en op een dienblad een eitje, bolletje en een kopje koffie. De mooiste dingen in het leven zijn simpel."

Dit verhaal verscheen eerder deze week in De Telegraaf.

Jij op VROUW.nl

Maak jij iets bijzonders mee en wil je daarover vertellen?

Stuur dan een berichtje