Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Beeld: Twitter
In het nieuws

Mary is de moeder van
meestergamer Dave Jong (21)

journaliste

Daphne van Rossum

J

Je kind speelt dagelijks, bijna dag in dag uit, Fortnite. De meeste moeders zouden daar niet heel blij van worden, maar de moeder van Dave Jong (21, gamenaam: Rojo11) heeft zich er nooit zorgen over gemaakt. Inmiddels heeft het vele oefenen kunst gebaard: haar zoon is momenteel een van de beste spelers ter wereld.

Heel erg trots is Mary, de moeder van Dave. Hij is een van de beste spelers van Fortnite (met 250 miljoen spelers een van de populairste games ter wereld) en eindigde onlangs op de tweede plaats bij het WK Fortnite in New York. De Nederlander heeft samen met zijn Britse partner Jaden Ashman (15, gamenaam: Wolfiez) liefst 2 miljoen aan prijzengeld binnen gespeeld.

Sociaal leven

Mary: "Ik heb altijd alle vertrouwen in Dave gehad. Hij was nooit alleen maar aan het gamen, heeft er altijd een sociaal leven naast gehad. Hij sprak af met vrienden, deed aan (zaal)voetbal... Hij trainde 3,4 keer per week en in de weekenden voetbalde hij wedstrijden. Aan fitness en voetbal doet hij nog steeds.”

Op school heeft hij altijd zijn best gedaan. De studie kwam eigenlijk nooit in de knel door het gamen, dus het is bij ons geen issue geweest, het was nooit verontrustend. Ik had geen zorgen dat daar achter die computer een gameverslaafd jongetje zat. Het leverde ook geen discussies op bij ons thuis."

Tribune

Ze is mee geweest naar de kampioenschappen in Amerika, waar ze in spanning op de tribune zat: "Het toernooi was in een groot stadion, waar ook altijd het US Open wordt gehouden. Heel indrukwekkend allemaal. Op beeldschermen kun je de potjes volgen.

Verliezers vallen af, dus op een gegeven moment blijven er niet zoveel spelers over. In het begin wist ik niet hoe hij het ervan af bracht, maar op een gegeven moment zag ik steeds vaker zijn naam op het scherm. Toen wist ik dat hij er nog in zat. Superspannend!

Prijzengeld

Dave speelt pas sinds een half jaar dit spel. Daarvoor was het o.a. Fifa en Call of Duty. Als kind speelde hij graag Pokémon met vriendjes. Zelf game ik niet, maar ik vind het wel leuk om het te volgen. Al gaat het allemaal heel snel. Wat Dave gaat doen met zijn prijzengeld weet hij nog niet. Waarschijnlijk gaat hij het beleggen. Hij woont nog thuis, dus hij heeft ook niet zoveel kosten."

Jij op VROUW.nl

Wil jij iets delen met de redactie?

Stuur dan een berichtje!