Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

© Flickr: Cambridge Brewing Co
Lekker eten

Bier: tips voor in en om het huis

Redactie VROUW

D

Dit weekend gaan de lage landen weer feestvieren tijdens carnaval. De taps gaan open en er worden maar liefst 26 biertjes per persoon per dag gedronken. Bier staat vaak garant voor een leuk feestje, maar wist je dat je het ook voor heel veel andere dingen kunt gebruiken? In het huishouden bijvoorbeeld.

1. Stralende lokken

Na het douchen even een glas bier over je haar heen gieten. Het lijkt heel vies, maar het zorgt er voor dat je lokken steviger worden en meer volume krijgen. Wel nog even goed naspoelen, want je hoeft niet de hele dag te ruiken alsof je net uit de kroeg komt.

2. Bierbad

Voeg twee theekopjes bier aan je bad toe. Het ingrediënt hop zorgt voor een superzachte huid en het zou ook wonderen doen voor mensen met psoriasis en andere huidaandoeningen. 

3. Marinade

Heerlijk mals en sappig vlees. Omdat bier licht zurig is, is het ideaal als marinade. Drenk het vlees een paar uur van te voren in het gerstenat, een dag laten trekken is nog beter, en bereid het daarna zoals je gewend bent. Je proeft het bier niet!

4. Weg met vlekken

Doordrenk een doek met bier en dep het voorzichtig op de vlekken. Laat het een paar uurtjes intrekken en daarna in de wasmachine. De vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

5. Juwelenpoets

Zijn je gouden sieraden wat dof geworden? Leg ze een tijdje in een kom met bier en poets ze daarna droog met een theedoek. Blingbling !

6. Hout

Houten meubels knappen ook flink op als ze even worden ingewreven met een biertje.

7. Dag ongedierte

Last van fruitvliegjes? Zet een schaaltje bier in huis, bedekt met folie en wat kleine gaatjes. Dit werkt ook tegen naaktslakken in de tuin.

 

Recepten met bier

Gerelateerde onderwerpen