Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Serge Philippi
Foto: Serge Philippi
Lekker eten

Weekmenu
Gnocchigratin met champignons, spek en fontina

Redactie VROUW

D

De Italiaanse keuken is reuze populair in ons kikkerlandje. Niet zo gek, want het is gevarieerd, makkelijk te maken en superlekker. Met deze gnocchigratin zit je in ieder geval goed. 

Voor 4 personen

Dit heb je nodig

  • 1 kg gnocchi di patate (gedroogd, uit het pastaschap)
  • 2 el olijfolie 
  • 100 g gerookt spek, in stukjes 
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt 
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes 
  • 1 el marjoraanblaadjes, grofgehakt 
  • 200 g fontina 
  • handje walnoten 
  • ovenschaal

Zo maak je het

1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Leg de kaas in de diepvries om steviger te worden.
2. Kook de gnocchi in ruim water met zout gaar.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak het spek 3 minuten. Voeg knoflook toe en bak nog 1 minuut.
4. Schep de champignons met de marjoraan door het spek en smoor in 4 minuten beetgaar. Voeg peper toe.
5. Giet af en laat de gnocchi goed uitlekken. Schep door het spek-champignonmengsel.
6. Schep de gnocchi in de ovenschaal. Rasp de kaas grof erover.
7. Gratineer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi er enkele walnoten over.

Bereiding: 20 minuten + 15 minuten in de oven

Serge Philippi

Dit recept komt uit het boek Pasta, Risotto & Gnocchi van Karakter Uitgevers t.w.v. 19,95 euro (ISBN 978 90 452 0983 8)

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!