Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: De blije boon
Lekker eten

Geroosterde pompoensoep
met linzen

Redactie VROUW

B

Bonen zijn voedzaam, gezond en veelzijdig. Daarom is 2016 uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Boon. Reden genoeg voor meer bonen op het menu. 

Voor vier personen

Dit heb je nodig:

  • 1 blik linzen à 310 g, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 pompoen van ± 850 g
  • olijfolie
  • 1 rood pepertje, fijn-gesneden
  • 2 cm verse gember, fijngesneden
  • ½ tl komijnzaad
  • 2 groentebouillon tabletten
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • 2 el fijngehakte koriander
  • peper en (zee)zout

Zo bereid je het

1. Was de pompoen en snij doormidden. Haal de zaden en draden eruit en maak er partjes van.

2. Leg de partjes op een ingevette bakplaat en sprenkel er wat olijfolie over. Strooi ook het pepertje, gember, komijnzaad, (zee)zout en peper erover. Zet ± 1 uur in een oven op 180 °C.

3. Laat de pompoen even afkoelen en haal de schil eraf. Snij de pompoen in mooie stukjes. Doe deze, samen met het pepertje, gember, komijnzaad, zout en peper, in een pan. Schenk er genoeg water bij zodat alles onderstaat.

4. Doe de bouillontabletten erbij en breng aan de kook.

5. Pureer de soep met een staafmixer tot een mooie schuimende soep. Doe er voor een lekker exotisch tintje een scheutje kokosmelk doorheen. Doe de linzen erbij en verwarm de soep nog even kort.

6. Verdeel de soep over de kommen en strooi er wat verse koriander over.

Bereiding 45 minuten

 

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!