Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Lekker in je vel-challenge 2016

Een keukenprinses
in wording

R

Redacteur Kimberley van Heiningen doet mee aan onze Lekker in je vel-challenge en schrijft iedere week over haar zoektocht naar een gezondere levensstijl. Deze week heeft ze het over grip krijgen op haar slechte gewoontes.

Ik wacht op het verlossende appje van dr. Hofstra waarin hij mijn maaltijd voor vanavond goedkeurt. Het voelt alsof ik weer in de schoolbanken zit en hoop dat de docent in kwestie een beetje mild voor me is. En voor mijn boodschappen die zo zielig in hun mandje liggen te wachten. De vangst bestaat uit kogelbiefstuk, spruitjes, walnoten, crème fraîche en een reep pure chocolade met het juiste percentage cacao. Helemaal volgens de SLIM methode, maar ik zoek bevestiging. 

Schuldgevoel

Het is mijn schuldgevoel dat opspeelt. Zo heb ik gisteravond toch een snoepje in mijn mond gestoken, nadat ik mezelf eerst tien keer op de vingers had getikt. En nu ik toch in de biechtstoel zit: ik heb op een onbewaakt moment mijn ene toegestane wijnglas toch nog een keer bijgevuld. Het stomste van alles is dat de strijd der verleidingen in mijn hoofd sindsdien weer volop wordt gestreden. Was de neiging mijn boodschappenkar vol te gooien met vrolijk verpakte E-nummers eindelijk naar de achtergrond verdwenen, speelt-ie na één keer zondigen gewoon weer op. Slechte gewoontes zijn hardnekkig: ze sluipen met al het gemak van de wereld je leven in, maar laten zich moeilijk de deur wijzen.

Verkennen

Gelukkig heb ik minder moeite met mijn rol als beginnend keukenprinses. Ik ben voorzichtig de wereld van het kokkerellen aan het verkennen. Het bedenken van recepten is hartstikke leuk, het daadwerkelijk op tafel krijgen van mijn culinaire hersenspinsels nog een uitdaging. Heb je er net een lange werkdag op zitten, sta je je vrije tijd te verroeren boven een nauwelijks te hanteren aantal pannen. Draai je net de kip om, kookt de pan met broccoli over. Haal je de pompoen uit de oven, koekt de volkorenpasta aan. Gezond koken vraagt heel wat van mijn multitaskvermogen, maar dat is niet zo gek met een verleden van magnetronmaaltijden en Thuisbezorgd.
 

Stevige bodem

Toch probeer ik het elke avond weer, met een grote glimlach, dat koken. Mijn gerechten trappen helaas niet in mijn schijnheilige gedoe: ik heb tot op heden de liefde nog niet geproefd. Maar hé, misschien borrelt dat intense kookplezier − ’t gelukzalige gevoel waar mijn culinaire collega Marjolein Hurkmans het over heeft − nog wel op. Net zoals mijn drang naar een goed ontbijt ineens de kop opstak. Sloeg ik zes weken terug het belangrijkste maal van de dag nog steevast over, tegenwoordig begin ik niet zonder een stevige bodem te leggen. Komt zowel mijn concentratie als het voorkomen van eetbuien ten goede. Zie je wel, ik boek progressie. En toch voelt het net wat beter wanneer mijn telefoon trilt en in mijn scherm een bericht van dr. Hofstra verschijnt: ‘Ziet er top uit, Kimberley!’

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!