Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Lekker in je vel-challenge 2016

Blog Martin en Petra:
'De vakantie was een uitdaging!'

Redactie VROUW

M

Martin en Petra zijn één van de drie stellen die we volgen tijdens de Lekker in je vel-challenge. In hun negende blog schrijven zij over het volhouden van een gezonde levensstijl tijdens de afgelopen krokusvakantie. 

"We hebben onze planning altijd prima op orde. Voor sporten, eten en de hobby’s van de kinderen. De krokusvakantie gooide roet in deze dagelijkse routine. Opeens moesten we het helemaal anders doen. De kinderen waren gezellig thuis én we gingen een weekje weg. Dus we moesten een nieuw ritme zien te vinden.

Desondanks ging het eigenlijk heel goed. We zijn gewoon gezond blijven eten. Niet dat we heiligen zijn; we hebben weleens iets minder SLIM gegeten. Maar we zijn ons nooit te buiten gegaan. Zodoende zijn we ook tijdens de vakantie afgevallen. We zien dus duidelijk dat de verandering van levensstijl heel goed bij ons past!"

Sporten

Toch is helaas door de vakantie en de lichamelijke klachten van Petra het sporten er geregeld bij ingeschoten. "De wil is er, alleen het kunnen (nog) niet. Martin zit qua werk gewoon zeer lastig, waardoor zijn sporten ook zeer wisselvallig is. Hij is meer van het ochtendsporten maar heeft zulke diensten dat het zowel ’s ochtends als ’s avonds lastig is te sporten."

Geen kilo's

Tja, wat is normaal? Martin heeft zich voorgenomen Fase 3 aan te houden. Het zijn dus geen kilo’s die eraf gaan, maar ponden. Natuurlijk wil Martin snel zijn streefgewicht halen, maar hij voelt zich zo ook hartstikke lekker en goed. Ook met Petra gaat het nog steeds voorspoedig. Ze zit in Fase 2 en blijft ook afvallen. Broeken, jassen en andere kleding zitten steeds losser. En dat voelt goed!

Laatste maand

"'De laatste loodjes wegen het zwaarst' wordt gezegd. Maar aangezien we beiden al behoorlijk wat kilo’s kwijt zijn zal dit wel meevallen. Dat hopen we tenminste! We zitten goed in de 'flow' en blijven er zeker in zitten. We zijn heel benieuwd naar de eindstand, hebben nog geen idee hoe die zal zijn. Maar wat we wel zeker weten is dat wanneer je je aan de voorschriften van Snel Slim houdt, het helemaal goedkomt!"

 

Gerelateerde onderwerpen

En, wat vind jij? Laat je horen!