Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Eigen beeld
Lekker in je vel-challenge 2016

Ik viel maar liefst 16 kilo af
met de Lekker in je vel-challenge!

social media redacteur

Susanne Poot

R

Ruim 20.000 vrouwen deden de afgelopen twaalf weken mee aan onze Lekker in je vel-challenge. Samen met cardioloog dr. Leonard Hofstra, lifestyle-expert Marije de Vries en personal trainer Carlos Lens zijn ze de uitdaging aangegaan om gezond en fit te worden. En met resultaat! 

'Nu geniet ik veel meer van eten'

Renée voor & na de challenge (eigen beeld)

Renée Scholte-Timmer (33) stond op de weegschaal, zag hoeveel ze de afgelopen jaren eigenlijk was aangekomen en besloot de knop om te zetten. "Mijn zwangerschap was geen excuus meer, er moest echt iets veranderen. Mijn moeder had een artikel in VROUW magazine gelezen over de Lekker in je vel-challenge en ik dacht: ik meld me gewoon aan!" Nu, twaalf weken later, kijkt Renée positief terug. "Ik ben inmiddels 8,5 kilo kwijt en ik kijk nu heel anders naar mijn lichaam. Ik ben ervan overtuigd dat ik het zonder de challenge niet had gered.

Ik ben anders naar eten gaan kijken en heb een echte balans gevonden. Af en toe gun ik mezelf heus nog wat lekkers, maar ik kan mezelf ook weer makkelijk herpakken omdat ik heb gemerkt wat voor een verschil gezond eten maakt. En doordat ik het mezelf nu echt gun, geniet ik er ook veel meer van!"

"In het begin had ik 's avonds echt heel er zin in iets lekkers. De SLIM methode van dr. Hofstra raadde dan pure chocolade aan, maar die 81% kreeg ik echt niet weg. Gelukkig vond ik pure chocolade van 72% een stuk lekkerder! Natuurlijk mis ik de chips wel, maar als ik denk aan het resultaat wat ik heb behaald dan is dat natuurlijk geweldig!"

Renée was wel echt verbaasd over hoe goed ze deze gezonde levensstijl vol kon houden. "Het geheim hiervan is eigenlijk dat je ontzettend veel zelf kunt invullen. Je kunt je maaltijden zo samenstellen dat het voor jezelf werkt. Ook de sporttips waren heel waardevol. Naast het sporten in de sportschool ben ik bijvoorbeeld ook veel meer naar mijn werk gaan fietsen, dat deed ik een paar maanden terug echt totaal niet!

Bijzonder was ook het contact met de andere deelneemsters van de challenge. In onze Facebook-groep hebben we veel recepten uitgewisseld, we lazen altijd de blogs van de stellen die VROUW volgde en we konden elkaar heel goed motiveren. Want iedereen heeft wel eens ups en downs natuurlijk.

Nu we aan het einde van de challenge zijn, wil ik er eigenlijk nog 4 kilo af. Ik weet nu hoe ik daar ga komen en hoe ik deze levensstijl vol kan houden!"

'Ik heb mijn totale levensstijl aangepakt'

Karen voor & na de challenge (eigen beeld)

Ook Karen Tas (52) is heel wat afgevallen door de SLIM-methode: "Ik ben maar liefst 16 kilo kwijt! Mijn man en ik hebben allebei overgewicht en als we iets doen, dan doen we het ook goed. We besloten om de SLIM-methode toe te passen en gingen er helemaal voor.

De eerste twee weken waren echt wel pittig, een hele omschakeling in vergelijking met mijn normale eetpatroon. Mijn lichaam moest heel erg wennen. Gelukkig viel het daarna juist heel erg mee. De gezonde levensstijl is heel makkelijk vol te houden en ik heb eigenlijk nooit honger gehad. Diëten zien veel voedingsmiddelen als De Vijand en zijn heel erg streng, maar dit was eigenlijk vooral een andere manier van eten en bewegen.  

Ik zit nu echt veel beter in mijn vel en ik kan nog steeds lekker uit eten. Je hoeft echt niet op een houtje te bijten! Ook heeft het heel erg geholpen om mijn totale levensstijl aan te pakken. Ik let op mijn slaap en vermijd stress en voel me algeheel veel fitter. Ik ben altijd wel sportief geweest, maar ik beweeg nu veel bewuster. Ik ben meer gemotiveerd om de fiets te pakken als ik naar mijn wek ga en richt mijn dag bewuster in om vet te verbranden.  

Iets lekkers gun ik me uiteraard nog wel. Ik ben een echte pizza-eter en dat neem ik nog steeds wel af en toe. Maar dan kies ik er bewust voor en geniet ik er extra van."

'Ik wilde van mijn suikerverslaving af'

Yvonne (eigen beeld)

Yvonne Oussoren (35) verloor de afgelopen maanden 15 kilo. "Ik wilde vooral af van mijn suikerverslaving. Ik dronk elke dag zo'n 2 liter frisdrank en dat is natuurlijk veel te veel! 

Al met al is het me heel erg meegevallen. Ik heb al veel diëten geprobeerd, maar hiermee heb ik echt het meeste bereikt. Het is wel echt moeilijk om van de suiker af te blijven. Ik ben er nog lang niet, maar ik heb mijn suikerinname toch drastisch kunnen verminderen.

De SLIM-lifestyle is heel makkelijk vol te houden omdat je heel veel nog wél mag eten, alleen de langzame koolhydraten moet je laten staan. Wel had ik best wat uitdagingen. Ik ben een hele eentonige eter en drinker en heb echt moeten leren om te varieren. Ook kwamen de eieren op een gegeven moment echt mijn neus uit!" Maar daar heeft Yvonne een oplossing voor gevonden: "We hebben toen gewoon de menu's een beetje aangepast zodat ze wel pasten in mijn leven."

Het sporten was soms ook wel pittig. "Ik deed al elke dag yoga, maar ik heb een vriend gevraagd om me mee te sleuren naar de sportschool als ik geen zin had. Dat werkte heel goed! Ik ben er nog lang niet, ik heb nog minstens 15 kilo te gaan, maar mensen geven aan dat ze echt al verschil zien. Ook mijn broeken passen niet meer!"

Heb jij ook meegedaan met de Lekker in je vel-challenge? We zijn heel erg benieuwd naar jouw resultaat, dus stuur je voor & na foto in op de Facebook pagina van de challenge.

En, wat vind jij? Laat je horen!