Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Verse muntthee
Foto: Hollandse Hoogte - Image Source/David Cleveland
Lekker in je vel-challenge 2018

Komt muntthee je neus uit?
Probeer deze theetjes eens!

Freelance journaliste

Mariëlle Wisse

K

Keer op keer geeft Sonja aan dat je - als je aan het diëten bent - het beste kruidenthee kunt drinken. Maar veel verder dan verse munt komen de meesten van ons niet. Toch zijn er flink wat leuke combinaties. Ik heb er een paar voor jullie getest.

Munt-gember-citroen

Een geslaagde variant op muntthee die inmiddels misschien je neus uitkomt: munt-gember-citroenthee. Verse munt is goed voor de spijsvertering en gember zit vol antioxidanten en vitamine C. Ook citroen is een vitaminebommetje. 

Wat heb je nodig?

1 takje munt

1 stuk gember

1 schijfje citroen

Sinaasappel-munt-kaneel

Dit is wat mij betreft het ultieme winterdrankje. Ik weet dat die titel eigenlijk is voorbehouden aan warme chocolademelk met slagroom, maar die laten we voorlopig even links liggen. De thee is lekker zoet door de sinaasappel, maar heeft een pittige nasmaak door de kaneel. 

Wat heb je nodig?

1 schijfje sinaasappel

1 takje munt

1 kaneelstokje

Anijs-gember-kaneel

Steranijs bevat vitamines en antioxidanten. Omdat het lekker zoet is, heb je eigenlijk helemaal niet het idee dat je iets heel gezonds drinkt. Aanrader!

Wat heb je nodig?

1 stuk steranijs

1 stuk gember

1 kaneelstokje

Rode peper-kaneel-citroen

Als je aan het diëten bent, kun je het wat koud hebben. Met dit pittige theetje is dit verleden tijd. Houd het wel bij één ringetje rode peper. Ik probeerde er wat meer in te doen, maar werd direct afgestraft met buikkrampen. 

Wat heb je nodig?

1 ringetje rode peper

1 kaneelstokje

1 schijfje citroen

Kurkuma-gember-citroen

Ook al zo’n verwarmende combinatie. De gember prikkelt lekker in je keel en van de kurkuma krijg je het automatisch warm. De citroen geeft het geheel toch een fris tintje. 

Wat heb je nodig?

1 tl kurkuma

1 schijfje gember

1 schijfje citroen

Tijm-citroen

Van deze versie ben ik persoonlijk geen fan. Ik vind 'm - waarschijnlijk door de tijm - iets weghebben van een hoestdrankje. Maar wie weet is het wel iets voor jou!

Wat heb je nodig?

1 takje tijm

1 schijfje citroen

En, wat vind jij? Laat je horen!