Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Marcel van Driel
Lekker in je vel-challenge 2019

Lekker in je vel-challenge 2019
Weekmenu 1

O

Op 7 januari gaat de VROUW Lekker in je vel-challenge 2019 onder leiding van healthy chef Mathijs Vrieze van start. Deelname hieraan is dit jaar gratis!

Omdat we rekening willen houden met het feit dat je nog boodschappen moet doen, plaatsen we vanaf vandaag zes weken lang iedere donderdagochtend het menu van de week daarop.

Inmiddels hebben ruim vijfduizend deelnemers zich aangemeld bij de speciale challenge-groep op Facebook. In die groep vind je iedere dag nieuwe challenge-informatie en kun je in gesprek gaan met de andere challenge-deelnemers.

Maandag

Ontbijt

200 ml volle yoghurt, 2 eetl. havermout/muesli, 2 eetl. rauwe walnoten, 1 kiwi

Tussendoortje

2 rijstwafels met een half plakje kaas en plakjes tomaat

Lunch

2 sneetjes volkorenbrood met zuivelspread en kipfilet, 150 gram rauwkost(salade)

Tussendoortje

1 appel,1 handje noten

Diner

250 gram sperziebonen, roergebakken met knoflook en stemgember, 125 gram gebakken kipfilet, snufje kerrie,150 gram gekookte aardappelen in de schil, klontje roomboter

Dinsdag

Ontbijt

2 sneetjes volkorenbrood, 1x jam, 1x magere vleeswaren en stukje komkommer

Tussendoortje

100 ml volle yoghurt, 1 sinaasappel

Lunch

Gemengde salade met 200 gram rauwkost, 2 gekookte eieren, kruiden, dressing, 2 eetl. pompoenpitten

Tussendoortje

2 rijstwafels met pindakaas

Diner

Stoofpotje met ham, tijm en peulvruchten 

Woensdag

Ontbijt

200 ml warme volle melk, 4 eetl. havermout, 1 theel. kaneel, 2 eetl. amandelschaafsel, 1 banaan

Tussendoortje

200 gram cherrytomaten

Lunch

Naanbrood sandwich met fricandeau, mango en augurk 

Tussendoortje

1 banaan en een handje noten

Diner

250 gram groenten naar keuze (bijvoorbeeld courgette en champignons) met specerijen, 125 gram witvis met roomboter en verse kruiden, 60 gram zilvervliesrijst, opgebakken met knoflook, 1 eetl. sojasaus

Donderdag

Ontbijt

Roerei van 2 eieren met 1 tomaat en een plakje ham, 1 sneetje volkorenbrood

Tussendoortje

1 glas chai gingerbread smoothie 

Lunch

2 sneetjes volkorenbrood, homemade pindakaas, 1 stuk fruit naar keuze

Tussendoortje

1 paprika in reepjes

Diner

250 gram macaronigroente (winterpeen, prei, paprika), 125 gram rundergehakt met knoflook, tomatenblokjes en ¼ biologisch bouillonblokje, 60 gram volkoren macaroni

Vrijdag

Ontbijt

200 ml volle yoghurt, 2 eetl. havermout/muesli, 2 eetl. rauwe cashewnoten, 1 peer

Tussendoortje

100 gram druiven en een glas ongezoete (amandel)melk

Lunch

Volkoren pistolet, beleg naar keuze en 150 gram rauwkost

Tussendoortje

1 notenreep of 2 volkorencrackers met hüttenkäse

Diner

Vegetarische quesadilla met avocadodip, schaaltje rauwkostsalade, eventueel met 50 gram gerookte zalm

WEEKEND 

"Ik vind het belangrijk dat je ook zelf aan de slag gaat. Naar eigen inzicht kun je nu zelf twee dagmenu’s voor het weekend gaan samenstellen. Werk dit uit en kijk ter inspiratie goed naar de opbouw van het menu van afgelopen week. Eet wat je lekker vindt, maar laat jezelf niet volledig gaan. Kies wel gezond. Een kleine traktatie in het weekend mag, één, dus niet twee keer. De tussendoortjes mag je samenvoegen met de drie hoofdmaaltijden. Kook je eigen favoriete recept en probeer dit gezonder te maken. Of maak één van mijn recepten. Deze kun je lezen op mijn website of op mijn Facebookpagina 

Veel kookplezier!

Groet, Mathijs Vrieze"