Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Eigen beeld
Lekker in je vel-challenge 2019

Marrie (73) doet met kleindochter
mee aan onze challenge

Freelance journaliste

Mariëlle Wisse

T

Tijdens de VROUW Lekker in je vel-challenge 2019 - die loopt van 7 januari tot 18 februari - plaatsen wij iedere dinsdag een interview met een van de deelneemsters. Marrie van Teijlingen-Scheurwater (73) doet mee met kleindochter Cato (15) en bijt het spits af.

Marrie: "Een tijdje terug zag ik de aankondiging in VROUW Magazine en zei ik tegen mijn man: 'Dit ga ik doen!' Ik probeer al een tijdje op eigen houtje af te vallen, maar dat is toch nog best lastig. Toevallig zei mijn kleindochter rond dezelfde tijd dat ze gezonder wilde gaan eten en dus gaan we nu samen de uitdaging aan.

Wervels

Tot mei vorig jaar sportte ik fanatiek. Ik stond drie keer per week in de fitnessschool en liep meerdere keren per week een grote ronde. Maar ineens kreeg ik last van mijn wervels, 's nachts straalde het uit naar mijn benen. Inmiddels gaat het een stuk beter, maar van de dokter mag ik niet meer fitnessen. De kans dat de pijn dan terugkomt, is te groot.

Waar ik dus minder ben gaan bewegen, veranderde er niets aan mijn eetpatroon. Dat eetpatroon was niet ongezond - ik at gewoon yoghurt, groenten, fruit en noten - maar waarschijnlijk koos ik niet voor de juiste hoeveelheden of niet de beste combinaties.

Nieuwe kleding

Daardoor ben ik waarschijnlijk een paar kilo aangekomen. Veel te zwaar ben ik nog altijd niet, hoor. Als ik mensen vertel dat ik graag wat kilootjes kwijt zou willen, kijken ze mij gek aan. Maar ik ben op een leeftijd dat ieder grammetje op mijn heupen en op mijn buik blijft plakken en daar voel ik mij gewoon niet lekker bij.

Laatst heb ik kleding moeten kopen omdat mijn oude niet meer pasten, zonde! Dan zorg ik er liever voor dat ik weer op mijn ouder gewicht kom, dat is nog een stuk beter voor mijn wervels ook!

PDD-NOS

Iedere woensdag pas ik op mijn kleindochter Cato. Ze heeft PDD-NOS en is in haar hoofd altijd ontzettend druk, maar het is altijd een feest als ze er is. Afgelopen woensdag zijn we lekker gaan zwemmen: leuk én gezond. Cato is een snoeperd, maar wil tegelijkertijd graag op gewicht blijven.

Een streng dieet is niets voor ons, dan kom je iedere afgevallen kilo zo weer aan. Daarom zijn we zo blij met de gezonde recepten van Mathijs en met het feit dat je ze naar eigen inzicht kan aanpassen. Zo kunnen we een gezond eetpatroon aanleren dat we ook na de challenge kunnen blijven volhouden. 

Lekker in ons vel

Cato en ik kijken uit naar de komende zes weken, ontzettend leuk om dit met zoveel andere vrouwen te doen. Samen gaan we ons best doen om de challenge vol te houden; om die 5 kilo af te vallen, maar zeker ook om lekkerder in ons vel te zitten. Want eigenlijk is dat natuurlijk het belangrijkst."

Deelname aan de VROUW Lekker in je vel-challenge is dit jaar gratis en voor iedereen. Meedoen kan nog steeds: meld je HIER aan.