Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: EyeEm Mobile GmbH
Lekker in je vel-challenge 2019

Mathijs Vrieze:
Het gaat erom wát je eet

Redactie VROUW

E

Elke week deelt healthy chef Mathijs Vrieze (38) een tip aan de hand van het thema van de week. Deze week vertelt hij over het starten en volhouden van een gezonde leefstijl.

Het is een veelgegeven afslankadvies: 'Ga minder eten en meer bewegen.' Ik vind het een slecht advies, wat helemaal niet werkt. Het is heel simpel. Zo werkt je lichaam niet. Het gaat erom wát je eet, niet om hoeveel je eet. 

Motivatie

Als je weinig gaat eten dan zal je lichaam - heel slim - het daarmee proberen te doen. En als hetgeen wat je eet dan ook nog eens niet de juiste brandstof voor je lichaam is, kun je wel raden wat er gebeurt. Juist, dan krijg je problemen.

Kijk dus naar wát je eet. Je eigen motivatie is een absolute must om deze challenge te laten slagen. Als je niet gemotiveerd bent, zal je sneller opgeven. Opgevers winnen nooit, winnaars geven nooit op. 

Noodzaak

Zorg dus voor een sterke noodzaak waardoor je heel erg gemotiveerd bent. Vraag je omgeving om support, zodat ze je kunnen ondersteunen. Uiteindelijk doe je het zelf, maar is het wel fijn als de mensen om je heen een beetje meewerken. 

Hoe goed zorg jij voor jezelf? Trek je koelkast en voorraadkast open en kijk eens goed. Kijk kritisch naar de dingen die je zelf in huis hebt gehaald. Wat denk je? Is daarvan minimaal 80% gezond?

Afvalbak

Zijn er veel dingen die je eigenlijk het liefst de deur uit zou willen doen? Wat houdt je tegen! De ingrediënten die je in je voorraadkast en koelkast hebt staan, zijn een afspiegeling van je leefstijl. Dus pak die vuilniszak en laat je lichaam geen afvalbak zijn!

Tekst door: Mathijs Vrieze