Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Marcel van Driel
Lekker in je vel-challenge 2019

Lekker in je vel-challenge 2019
Weekmenu 2

Redactie VROUW

D

De eerste week van onze Lekker in je vel-challenge zit er al weer bijna op. Hierbij plaatsen we alvast het tweede weekmenu. 

Maandag

Ontbijt

Bananenpannenkoekjes van 1 geprakte banaan, 2 eieren, 1 eetl. volkorenbloem en 10 gram kokosrasp

Tussendoortje

150 gram verse rauwkostsalade met mosterddressing

Lunch

2 sneetjes volkorenbrood, zuivelspread, augurk en magere vleeswaren

Tussendoortje

1 kiwi en een glas ongezoete (amandel)melk

Diner

250 gram broccoli, gestoomd 

125 gram gebakken rundertartaar met ui ringen met een lepeltje ketchup of mayonaise

150 gram krieltjes met schil uit de oven met olijfolie, rozemarijn en knoflook (195 graden, 35 minuten)

Dinsdag

Ontbijt

200 ml volle yoghurt, 2 eetl. havermout, 1 eetl. rauwe hazelnoten, 2 eetl. rozijnen, 1 appel, snufje kaneel

Tussendoortje

2 rijstwafels met pindakaas

Lunch

Meergranen wrap met sla, rauwkost, halve avocado en gerookte zalm, kipfilet of blikje tonijn naar keuze

Tussendoortje

1 appel of peer

Diner

Kruidige quinoa met aubergine en paprika 

125 gram gebakken zalm, witvis of kipfilet

Woensdag

Ontbijt

4 rijstwafels of volkoren crackers, 2 x kipfilet met plakjes komkommer, 2 x pindakaas

Tussendoortje

1 glas chai gingerbread smoothie 

Lunch

Pistolet makreelsalade 

Tussendoortje

1 stuk fruit naar keuze en een handje noten

Diner

250 gram Chinese wokgroente (paddenstoelen, taugé, wortel, Chinese kool) met knoflook en 2 eetl. woksaus

125 gram biefstuk blokjes roergebakken, verse koriander of peterselie

65 gram noedels

Donderdag

Ontbijt

200 ml volle yoghurt, 3 eetl. granola, 1 banaan

Tussendoortje

2 volkorencrackers met een halve avocado

Lunch

2 sneetjes volkorenbrood met een omelet van 2 eieren, champignons, ham, doperwten en bosui.

Tussendoortje

4 snackballetjes van pruimen en walnoten 

Diner

250 gram gekookte of roergebakken bloemkool

125 gram gebakken gehaktballetjes met knoflook, specerijen en jus

150 gram gekookte aardappelen

Vrijdag

Ontbijt

2 sneetjes volkorenbrood, 1 x jam, 1 x magere vleeswaren en een tomaat in plakjes

Tussendoortje

100 ml volle yoghurt, 1 kiwi

Lunch

Pompoen pannenkoekjes met zacht fruit

Tussendoortje

Halve komkommer in plakjes

Diner

Knolselderij-aardappelpuree met varkenshaas 

Weekend

Mathijs Vrieze: "Ik vind het belangrijk dat je ook zelf aan de slag gaat. Naar eigen inzicht kun je nu zelf twee dagmenu’s voor het weekend samenstellen. Werk dit uit en kijk ter inspiratie goed naar de opbouw van het menu van afgelopen week. Eet wat je lekker vindt, maar laat jezelf niet volledig gaan; kies gezond.

Een kleine traktatie in het weekend mag. Let wel één, dus niet twee. De tussendoortjes mag je samenvoegen met de drie hoofdmaaltijden. Kook je favoriete recept en probeer dat gezonder te maken. Of maak een van mijn recepten die je hier of hier kunt vinden.

Veel kookplezier!"