Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Marcel van Driel
Lekker in je vel-challenge 2019

Lekker in je vel-challenge 2019
Weekmenu 3

D

De tweede week van onze Lekker in je vel-challenge zit er al weer bijna op. Hier alvast het derde weekmenu!

Maandag

Ontbijt

200 ml volle yoghurt, 2 eetl. havermout/muesli, 2 eetl. rauwe cashewnoten, 1 peer

Tussendoortje

2 x rijstwafel met een half plakje kaas en plakjes tomaat

Lunch

1 volkorenpistolet met zuivelspread, plakje ham of 2 plakjes runderrookvlees, paprika, rucola sla

Tussendoortje

1 stuk fruit naar keuze

Diner

250 gram (biologische) rode kool uit de diepvries 

Krokante kipstukken met auberginedip (check mijn recept hier)

150 gram gekookte aardappelen

Dinsdag

Ontbijt

2 plakken bananenbrood (zie mijn recept hier) met een schep yoghurt erbij

Tussendoortje

150 gram verse rauwkostsalade met kruidendressing

Lunch

Brunchburger met gebakken avocado en ei (check mijn recept hier

Tussendoortje

1 mandarijn en een handje noten

Diner

250 gram nasi groenten (prei, paprika, rode ui, champignons)

125 gram gebakken kipreepjes, varkenreepjes of hamblokjes, 2 eetl. woksaus

60 gram zilvervliesrijst, (biologische) nasi kruidenmix

Woensdag

Ontbijt

200 ml warme volle melk, 4 eetl. havermout, 1 theel. kaneel, 2 eetl. amandelschaafsel, 1 banaan

Tussendoortje

1 meergranencracker met hummus of groentespread, reepjes paprika

Lunch

1 grote wrap met Griekse vulling: feta, olijven, tomaat, ijsbergsla en tzatziki

Tussendoortje

150 gram rauwkostsalade met kruidendressing

Diner

Rode bieten met abrikozen salade (check mijn recept hier)

125 gram rundertartaar of gehaktbal

150 gram gebakken aardappelen met specerijen (kerrie, paprikapoeder)

Donderdag

Ontbijt

2 sneetjes volkorenbrood, 1 x jam, 1 x magere vleeswaren, reepjes rauwkost

Tussendoortje

100 ml volle yoghurt, handje blauwe bessen of druiven

Lunch

Salade met pompoen, zoete ui, couscous, tonijn en ei (check mijn recept hier)

Tussendoortje

1 banaan en een handje noten

Diner

Vegetarische gado gado-groenten met gebakken tofu en notensaus (check mijn recept hier)

Met keuze zilvervliesrijst of woknoedels

Vrijdag

Ontbijt

200 ml volle yoghurt, 2 eetl. havermout/muesli, 2 eetl. rauwe hazelnoten, 1 kiwi

Tussendoortje

4 snackballetjes van pruimen en walnoten (check mijn recept hier)

Lunch

2 gebakken eieren met ham/kaas op 1 sneetje volkorenbrood, stukje komkommer en een tomaat

Tussendoortje

1 appel

Diner

250 gram roergebakken snijbonen met ui en knoflook

125 gram gebakken kippendij of witvis

150 gram aardappelpuree met roomboter en peterselie

Weekend

"Ik vind het belangrijk dat je ook zelf aan de slag gaat. Naar eigen inzicht kun je nu zelf twee dagmenu’s voor het weekend gaan samenstellen. Werk dit uit en kijk ter inspiratie goed naar de opbouw van het menu van afgelopen week. Eet wat je lekker vindt, maar laat jezelf niet volledig gaan; kies gezond. Een kleine traktatie in het weekend mag. Eén, dus niet twee. De tussendoortjes mag je samenvoegen met de drie hoofdmaaltijden. Of kook je favoriete recept en probeer deze gezonder te maken, of maak een van mijn recepten (zie hier of hier)!"