Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Linda Pot
Foto: Eigen beeld
Lekker in je vel-challenge 2019

Voorstelrondje:
Linda: Mijn rug en benen denken anders over mijn gewicht

Freelance journaliste

Mariëlle Wisse

I

Iedere dinsdag leren we een deelnemer van de VROUW Lekker in je vel-challenge 2019 wat beter kennen. Dit keer is het de beurt aan Linda Pot (41). Samen met haar man en kinderen woont ze in Luxemburg.

"In 1995 ging ik op bezoek bij mijn beste vriendin in Luxemburg. Haar ouders hadden daar een camping en ik zou er lekker vakantie gaan vieren. De vakantie was inderdaad geweldig en ik leerde nog een leuke jongen kennen ook. Hij zag mij ook wel zitten en zeven jaar na onze eerste ontmoeting vertrok ik naar Luxemburg. 

Hernia

Inmiddels hebben we twee dochters (8 en 5) en werk ik als gids. Ik leid toeristen door de bergen, langs kastelen en laat ze al het moois zien dat Luxemburg te bieden heeft. Geweldig werk, maar fysiek erg zwaar. Tijdens mijn eerste zwangerschap kreeg ik een hernia.

Mijn dochter moest eerder worden gehaald omdat mijn rug het gewoonweg niet meer aankon. Volgens de doktoren zou ik veel minder pijn hebben als ik zou afvallen, dus dat deed ik. Ik volgde verschillende diëten, ging van 104 naar 76 kilo, maar was doodongelukkig.

Trots

Ik ben altijd aan de stevige kant geweest en zo slank vond ik mezelf helemaal niet meer mooi. En dus ging ik me te buiten aan allerlei lekkers. Voor ik het wist woog ik zelfs 110 kilo en begon ik weer met lijnen.

Ik weeg nu al een paar jaar zo’n 93 kilo. Daar voel ik me heerlijk bij; ik ben een trotse, volle vrouw en hoef echt niet mager te worden. Maar hoe blij ík ook ben met dit gewicht, helaas denken mijn rug en benen daar anders over.

Gevallen

De laatste tijd ben ik erg snel moe en heb ik veel pijn aan mijn benen. Het gebeurt zelfs weleens dat mijn hernia tegen een zenuw aandrukt en ik daardoor niets kan met mijn linkerbeen. Daardoor ben ik al meerdere keren van de trap gevallen.

Toen ik een tijdje geleden bij de dokter was om dat te laten onderzoeken, kreeg ik slecht nieuws: ik moet geopereerd worden. Wederom kreeg ik te horen dat ik moet afvallen om mijn rug te ontlasten. Een paar kilo is al voldoende. Dit keer ga ik er daarom écht voor. Ik heb maar één lijf en daar moet ik zuinig op zijn. 

Chocopasta

Op eigen houtje afvallen is lastig, ik merk dat ik een stok achter de deur nodig heb. Het antwoord daarop heb ik gevonden in de Lekker in je vel-challenge. Door de recepten van Mathijs Vrieze leer ik normaal met eten om te gaan. Doordat ik nu vol zit met gezonde dingen, voel ik niet de behoefte om een lepel in de chocopasta te steken, haha. 

Een gezonde leefstijl is natuurlijk veel duurzamer dan een crashdieet en daarom ben ik hier zo blij mee. Dit kan ik voor de rest van mijn leven volhouden en het werkt nog ook. We zijn nu een week bezig en ik ben al 2 kilo afgevallen! 

Schaamte

In Luxemburg is praten over diëten not done. Ik ben er weleens over begonnen tegen vriendinnen hier, maar merkte toen meteen dat daar eigenlijk niet over wordt gesproken, dat ze zich er zelfs een beetje voor schaamden. De speciale challenge-facebook is voor mij daarom een fijn extraatje.

Er doen zo ontzettend veel vrouwen mee, dat werkt voor mij enorm motiverend. Mijn oudste dochtertje is inmiddels ook aangehaakt. Ze hoeft niet af te vallen, maar gezond eten kan nooit kwaad. Samen proberen we nu allerlei nieuwe dingen, zo leuk!"

Deelname aan de VROUW Lekker in je vel-challenge is dit jaar gratis en voor iedereen. Meedoen kan nog steeds, meld je HIER aan.

Jij op VROUW.nl

Maak jij iets bijzonders mee en wil je dat met ons delen?

Stuur dan een berichtje!