Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: MARCEL VAN DRIEL
Lekker in je vel-challenge 2019

Lekker in je vel-challenge 2019
Weekmenu 5

D

De vierde week van onze Lekker in je vel-challenge zit er al weer bijna op. Hier alvast het vijfde weekmenu van Mathijs Vrieze.

Van tussendoortjes hebben we vorige week afscheid genomen. Door met drie maaltijden voldoende te eten heb je geen behoefte meer aan tussendoortjes. Dat geeft rust en bevordert de vetverbranding. Door het eten van drie volwaardige maaltijden zorg je ook dat je bloedsuikerspiegel stabiliseert.

Ga voelen wat de juiste portiegrootte voor jou is, en pas de menu’s hierop aan. Neem de ruimte om de menu’s aan te passen, wees flexibel maar maak wel bewuste keuzes. Het kan zijn dat je een beetje trek krijgt, maar als je wil afvallen is dat helemaal niet zo erg.

 

MAANDAG

Ontbijt
3 volkorencrackers of rijstwafels/maiswafels met zuivelspread, magere vleeswaren en plakjes tomaat
1 stuk fruit naar keuze

Lunch
2 boterhammen met beleg naar keuze, mét rauwkost
1 kom paddenstoelensoep
Tip: soep kun je in een thermosbeker warm meenemen.

Diner
Gebakken zalm met ratatouille 

Dinsdag

Ontbijt
250 ml volle yoghurt, 2 eetl rozijnen en 4eetl notengranola 

Lunch
Gemberpannenkoekjes met papaya of appel

Diner

250 gram gesmoorde wintergroenten (bijvoorbeeld wortel, pastinaak of knolselderij) met crème fraîche
125 gram gebakken kipfilet of vis met een snufje specerijenmix
150 gram rauwkostsalade 

Woensdag

Ontbijt
Roerei van 2 eieren met een halve avocado of een paprika in blokjes
1 sneetje volkorenbrood of 3 rijstwafels/maiswafels

Lunch
2 meergranenwraps gevuld met een salade van wortelreepjes, avocado, hüttenkäse en een blikje tonijn
1 stuk fruit naar keuze

Diner
Kipvleugeltjes met koolsalade
Gebakken aardappelen of een portie (oven)friet

Donderdag

Ontbijt
Ontbijtsalade van kropsla, tomaat, komkommer, halve avocado, 2 eetl. noten en 2 eetl. hüttenkäse
1 rijstwafel/maiswafel met (homemade) pindakaas

Lunch 
Uitsmijter van 2 volkoren boterhammen, 2 gebakken eieren met ham en/of kaas
1 kiwi of appel

Diner 
Saltimbocca filetlapjes met spaghetti
Schaaltje rauwkostsalade met dressing

Vrijdag 

Ontbijt
4 a 5 kleine bananenpannenkoekjes van 1 geprakte banaan, 2 eieren en 10 gram kokosrasp of volkorenmeel

Lunch
Een goed gevulde gemengde lunchsalade van sla, rauwkost, dressing, pitten/zaden en magere vleeswaren.

Diner 
Gebakken (vegetarische) gehaktbal met jus
Modern stamppotje van zoete aardappelen en broccoli
Tip: je mag de zoete aardappelen ook vervangen door flespompoen

Weekend

Ik vind het belangrijk dat je ook zelf aan de slag gaat. Naar eigen inzicht kun je nu zelf twee dagmenu’s voor het weekend gaan samenstellen. Werk dit uit en kijk ter inspiratie goed naar de opbouw van het menu van afgelopen week. Eet wat je lekker vindt, maar laat jezelf niet volledig gaan; kies wel gezond. Een kleine traktatie in het weekend mag, één, dus niet twee. Kook je favoriete recept en probeer deze gezonder te maken. Of maak een van mijn recepten: klik hier of hier!