Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Richard Brocken
Lekker in je vel-challenge 2019

'Zie etentjes en feestjes
als een uitdaging'

E

Elke week deelt healthy chef en ervaringsdeskundige Mathijs Vrieze (38) een tip aan de hand. Deze week vertelt hij dat je feestjes en etentjes moet zien als uitdagingen.

'Hoe zorg ik ervoor dat ik gezond eet als ik uit eten ga?' en 'Ik heb binnenkort een feestje, hoe kan ik mezelf beheersen?' zijn vragen die mij regelmatig gesteld worden.

Oorzaak

Je zou die vragen ook kunnen omdraaien. Want hoezo zou je je niet kunnen beheersen? Ik ben dan misschien een strenge coach, maar als je écht wilt afvallen, waarom zou je dan ongezonde dingen eten? Want wil je nou afvallen of aankomen? Wil je je gekozen gezonde weg verder bewandelen, of wil je terug naar af? Zonder discipline zal je gaan jojoën.

Ik beweer niet dat het altijd makkelijk is. Daarom is het belangrijk om aan een positieve mindset te werken. Het is mooi als je lekker in je vel zit, want dan is je positieve manier van denken stabieler. In mijn online programma’s en tijdens mijn live events bespreek ik daarom ook altijd de óórzaak van een ongezonde leefstijl.

Persoonlijke ontwikkeling

Door te onderzoeken waaróm je de keuzes maakte die je maakte, kun je beter heldere doelen stellen. Door doelen te stellen en een persoonlijke leefstijl vorm te geven kun je aan jezelf werken. Persoonlijke ontwikkeling is het mooiste cadeau aan jezelf, je hebt er immers de rest van je leven wat aan!

Graag nodig ik je uit om etentjes en feestjes te zien als een uitdaging. Zie ze als mooie lessen om in de praktijk te testen hoe je omgaat met dit soort situaties. Bereid jezelf voor, maak heldere afspraken met jezelf en... kom die ook na.

In mijn vorige column las je al meer tips over dit onderwerp. Of je nou uit eten gaat, of naar een feestje gaat... Maak altijd bewuste, gezonde keuzes en houd jezelf in het gareel. Aan het einde van de avond ga je trots zijn op jezelf. Ga jij de uitdaging aan?