Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Zoute popcorn met karamel en chocolade
Foto: Foto: Saskia Lelieveld
Lekker in je vel-challenge

Lekker in je vel-recept:
Zoute popcorn met karamel en chocolade

Afslankcoach

Mieke Kosters

W

Wist je dat popcorn een prima tussendoortje is als je wilt afvallen? Zo zitten er veel minder calorieën in dan in bijvoorbeeld chips of snoep. 

Zoute popcorn met karamel en chocolade

Voor 1 persoon - M - 114 KCAL

Klik hier voor een uitleg over de recepten

Ingrediënten

1 el pofmaïs (gedroogde maïskorrels)
10 g Tony’s Chocolonely melk karamel
zeezout of ½ mini-Mars
zout

Foto: Saskia Lelieveld

Bereidingswijze

Verhit een antiaanbakpan op hoog vuur. Doe de korrels in de pan als de pan zeer heet is en doe het deksel op de pan. Schud de pan voortdurend om te voorkomen dat de korrels aanbranden, door met één hand de steel van de pan en met de andere hand het deksel vast te houden. Zet afwisselend de pan op het vuur of houd deze er vlak boven. Ga zo door en houd het deksel een beetje scheef zodat de stoom kan ontsnappen zodra de korrels beginnen te poppen. 
Doe de popcorn in een kom. Smelt de chocolade au bain-marie: in een kommetje boven een pan met kokend water. Zorg dat het water het kommetje niet raakt. Giet de chocolade in een straaltje over de popcorn en meng goed zodat de popcorn aan alle kanten bedekt is met chocolade. Strooi een heel klein beetje zout over de popcorn en serveer meteen.

Over dit recept

Dit recept is afkomstig uit het boek Van XL naar S van Mieke Kosters.

Heb jij dit recept gemaakt en er misschien wel je eigen draai aan gegeven? We zijn benieuwd, dus schroom niet en deel jouw maaltijd vooral in onze besloten Facebook groep!