Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Lekker in je vel-challenge

Lekker in je vel-recept:
Rode curry met gamba's

Afslankcoach

Mieke Kosters

D

Deze curry zit boordevol groente. Lekker én gezond!

Rode curry met gamba’s, snijbonen en specerijen

Voor 4 personen - S - 407 KCAL

Klik hier voor een uitleg over de recepten

 

Ingrediënten

200 g witte (pandan)rijst
1 tl plantaardige olie
60 g rodecurrypasta
800 g snijbonen, gesneden
400 ml kokosmelk light
200 ml water
1 kaneelstokje
1 steranijs (of ½ tl gemalen steranijs)
400 g gepelde gamba’s
20 g verse koriander, de blaadjes

Bereidingswijze

Kijk op de verpakking van de rijst hoeveel water je nodig hebt en kook dit met de waterkoker om tijd te besparen. Voeg het kokende water en de rijst toe aan een kookpan en kook de rijst verder gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de olie in een grote antiaanbakpan. Fruit de currypasta 1 minuut op laag vuur. Zet het vuur hoog en voeg de snijbonen, kokosmelk, het water, de kaneel en steranijs toe. Laat circa 10 minuten pruttelen tot de snijbonen beetgaar zijn. Voeg in de laatste 2 minuten de gamba’s toe en laat gaar worden. Serveer de curry met de rijst en koriander.

Over dit recept

Dit recept is afkomstig uit het boek In 20 minuten van XL naar S van Mieke Kosters.

Heb jij dit recept gemaakt en er misschien je eigen draai aan gegeven? We zijn benieuwd, dus schroom niet en deel jouw maaltijd vooral in onze besloten Facebookgroep!