Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

We voelen ons veel beter in ons velletje!
Foto: Hollandse Hoogte
Lekker in je vel-challenge

Einde VROUW challenge: We zijn
samen 16.000 pakjes roomboter lichter!

Redactie VROUW

H

Het zit erop! De derde editie van de VROUW Lekker in je vel challenge is deze week geëindigd. Zes weken lang hebben zo'n 4.000 deelnemers gewerkt aan het kwijtraken van de overtollige kilo's om zo weer lekker in hun vel te komen. Niet door het volgen van een streng dieet, maar door te leren bewuste keuzes te maken op het gebied van voeding en beweging.

We weten nu beter waar we echt zin in hebben en wat we ook best kunnen laten liggen. Daarbij zijn we ons bewust geworden van onze valkuilen. Wanneer ga jij eten? Als je moe bent? Als je je verveelt of als je je niet gehoord voelt?

De uitdaging voor de meeste vrouwen blijft altijd om het behaalde gewichtsverlies om te zetten in blijvend resultaat. Daarvoor organiseerde VROUW afgelopen vrijdag het afsluitende event 'En nu op je gewicht blijven’ in ons eigen Krantcafé, waar we tips kregen van Mieke.

Ook deze editie van de VROUW Lekker in je vel-challenge werd goed gewaardeerd, namelijk met een 8, blijkt uit de afsluitende enquête. Vooral over de activiteiten binnen de besloten Facebook-community en de updates via de WhatsApp-groep waren de deelnemers bijzonder enthousiast. Een mooi resultaat, aangezien deze onderdelen nieuw waren in de challenge.

Energie om door te gaan

Een greep uit de enthousiaste reacties:

“Een ontzettend geslaagde challenge dus! Niet alleen wat betreft kilo's (zoveel zijn het er niet bij mij, is ook niet nodig), maar vooral wat betreft bewustwording, dankzij methode Mieke! Erg fijn ook al die WhatsApp-berichten! Eigenlijk zouden alle vrouwen aanwezig moeten zijn op de afsluitende bijeenkomst! Ik heb er heel wat van opgestoken en heel veel energie gekregen om door te gaan.”

Ik kan mijn kleren weer aan

“Dank jullie wel voor de leuke, stimulerende challenge. Ik ben erg blij met mijn nieuwe bewustere manier van eten, denken en sporten. Ik zit nog niet op mijn streefgewicht dat ik had ingevuld. Ik merk dat het nu minder snel gaat (toch die 35 gepasseerd;-)) maar ik vind het heerlijk om te merken dat ik al mijn kleren weer aan kan, minder vergeet en scherper en trotser ben.”

Niet iedereen was even tevreden: “5 kilo in 6 weken tijd is voor mij echt onhaalbaar, heb er alles aan gedaan, veel bewogen en 1200 kcal per dag, en toch maar 3,4 kg afgevallen. Dat is toch frustrerend, zeker gezien alle succesverhalen op Facebook van mensen die fluitend, bijna zonder moeite, afvielen.”

Toch heeft het volgen van de methodiek van Mieke Kosters en Marije de Vries de deelnemers geen windeieren gelegd: de dames zijn met elkaar maar liefst 16.000 pakjes roomboter afgevallen, omgerekend wel 4.000 kilo! Indrukwekkend.