Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

De tafelberg in Kaapstad
Foto: Eigen beeld
Leven van een stewardess

Deel 27: Op hoge poten
stond ze voor de deur

G

Gisteren was ik nog even bij Lisette geweest. Omwille van de kinderen deelden zij en haar aanstaande ex tot de jaarwisseling nog het huis. Maar per 1 februari stond ze op straat. 

Tijdelijke woonruimte in het dorp was in de winter nog wel te regelen, met al die zomerhuisjes die leeg staan, maar als vanaf begin april de toeristen weer komen zou het moeilijk worden. Het liefste wilde ze in het dorp blijven, maar zoals het er nu uitzag zou ze dat niet kunnen betalen.

De vrouw van haar scharrel

Ook had ze inmiddels bezoek gehad van de vrouw van haar scharrel. Mijn collegastewardess dus. Die had uiteindelijk zoveel druk uitgeoefend dat haar echtgenoot verklapte met wie hij een kortstondige affaire had.

Nou toen waren de rapen gaar. Op hoge poten stond ze bij Lisette voor de deur en was vreselijk tegen haar uitgevallen. Kinderen overstuur, Lisette in tranen en de halve straat kon meegenieten. Deze soap werd steeds erger.

Mensen op sleeptouw

Ondertussen was het bij mij weer wat rustiger. Ik was gisteren naar Kaapstad gevlogen en had een heerlijke dag achter de rug. Ik had gekozen om er zelf lekker op uit te gaan. Even geen zin om mensen op sleeptouw te nemen of weer allerlei verhalen aan te horen.

En omdat ik ook regelmatig naar dit deel van de wereld op reis was geweest, kende ik de weg goed. Op zaterdag is altijd de meest populaire culinaire markt van Kaapstad bij The Old Biscuit Mill, in de wijk Woodstock. Populair bij zowel lokalen als toeristen en ook nu was het weer gezellig druk.

Ook nog een massage

Nadat ik daar heerlijk rondgestruind had, nog langs het water gelopen had én een rondje door de mall gemaakt had, ging ik terug naar het hotel. Daar liet ik me verwennen in de spa. Een body wrap en daarna ook nog een massage. Precies waar mijn vermoeide lijf zin in had.

Terug op mijn kamer appte Dirk. 'Ik hoop dat ik niet te hard van stapel loop maar wat zou ik het fijn vinden om het nieuwe jaar met jou in te luiden. Je bent toch vrij?' Ja, vorig jaar had ik de jaarwisseling in de lucht doorgebracht dus dit jaar was ik gelukkig thuis.

Een berichtje

Ik merkte hoe leuk ik het eigenlijk vond dat hij me een berichtje stuurde. Ik was zo bezig geweest met Robin en het gedoe met Lisette dat ik helemaal geen aandacht meer aan Dirk had besteed. En dus ook niet aan dat wat ik eventueel voor hem voelde.

Maar ondertussen vond ik hem echt heel erg leuk. En hij mij dus ook. Heel veel wist ik eigenlijk niet van hem. Hij woonde in Amsterdam en had geen kinderen. Hij had in het verleden een aantal langere relaties gehad, ook met stewardessen, maar uiteindelijk liep het tot nu toe altijd spaak. Over het waarom hadden we het nooit gehad.

Absoluut niet nichterig

In tegenstelling tot sommige andere hetero stewards die ik kende, vond ik hem absoluut niet nichterig. Hij was als twintiger ooit begonnen met dit werk en had het al die jaren leuk gevonden. Inmiddels was hij opgeklommen tot senior purser en dat beviel hem wel.

'Dat lijkt me een heel leuk plan Dirk', appte ik terug. 'Bij jou of bij mij?'