Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: 123rf
Leven van een stewardess

Deel 29: En toen eindigde
de avond toch weer in zijn bed

O

“Onze band is nooit verslapt. Ik ben altijd aan je blijven denken en ondanks dat je me hebt laten vallen als een baksteen zou ik er nu nog steeds voor je zijn.” Robin keek me strak aan. Nog steeds vond ik hem best aantrekkelijk.

Maar ik was ook dusdanig op hem afgeknapt dat ik hem met een zekere afstand kon zien. Dat harde, dat was echt niet goed. Ik had geen idee tot wat hij in staat was. Hij had weliswaar zijn straf uitgezeten en werkte overal en nergens, maar aan zijn dure horloge en kleding te zien, ging het hem nog steeds voor de wind.

“Dat jij bent gaan vliegen.”, zei hij een beetje denigrerend. “Je wilde toch een of andere hotshot worden in de communicatie?”

Ik wilde weg

Ik wilde niet met hem kletsen. Hij hoefde wat mij betreft helemaal geen inkijkje in mijn leven. Ik had spijt dat ik ‘ja’ tegen deze afspraak had gezegd. “Robin, je hebt me nu gezien”, zei ik, “Ik ga er weer vandoor. Ik heb nog andere afspraken.”

Ik liet hem redelijk verbouwereerd achter. Hij had nog geprobeerd om met te overtuigen om een broodje filet met hem te gaan eten, zoals we vroeger altijd deden. Maar ik wilde weg. Weg bij deze man die waarschijnlijk niet veel goeds van plan was.

Ik vond het vervelend dat hij klaarblijkelijk navraag naar me had gedaan. Of hij had het internet afgespeurd. Ik ben natuurlijk ook redelijk makkelijk te vinden. Heb een Facebook- en Instagramaccount en zet daar regelmatig foto’s op die niets te raden overlaten. Met collega’s op een boot in Bonaire, surfen in Panama, dan weer cultuur happen in Helsinki. Het zijn altijd wel leuke plaatjes van over de hele wereld.

Een avond die eindigde in zijn bed

Maar de laatste foto in mijn telefoon is van een heel andere orde. Dirk kijkt stralend de camera in en ik sta met een brede grijns naast hem. We stonden op het dakterras van vrienden van hem en achter ons werd het IJ verlicht door het vuurwerk. Mijn oudejaarsavond was fantastisch geweest.

Ik was zoals afgesproken naar Amsterdam gegaan om het met Dirk te vieren. Na eerst samen wat gegeten te hebben in de Pijp, eindigden we bij een goede vriend van hem, die in nieuwbouw aan het water woont. Een huis vol gezellige mensen. Natuurlijk dronken we te veel wijn en champagne. Kortom, een heerlijke avond die weer eindigde in zijn bed.

En wat ben ik in de war aan het raken van deze leuke man. Alles is leuk aan hem. Zijn lach, dat wat hij zegt, de wilde plannen die hij nu al maakt voor ons, zijn enthousiasme en daarnaast ziet hij er ook nog eens geweldig uit. Ik vond het gewoon jammer dat ik weer naar huis moest om me voor te bereiden op weer een weekje Europa vliegen.

Mijn nieuwe bloezen moesten nog gewassen, mijn uniform van de stomerij gehaald en ik had ook nog een nieuw voorraadje panty’s nodig. Tja, en als je dan in je ondergoed en je huidkleurige panty je overhemd staat te strijken, is er toch weinig glamoureus aan.