Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

facebook
Foto: Hollandse Hoogte
Leven van een stewardess

Deel 35: Dit kon niet anders
dan geklets of gedoe opleveren

D

Dit jaar had ik gelukkig nog niets van Robin gehoord. Misschien was ik tijdens onze ontmoeting laatst duidelijk genoeg geweest? Wellicht was hij helemaal niet bezig om me mee te sleuren in illegale praktijken en was zijn interesse in mij alleen maar sentimenteel? Het zou fijn zijn als het hierbij zou blijven. Er waren namelijk wel leukere personen om mij mee bezig te houden.

Dirk bijvoorbeeld. Omdat zijn agenda ook gedomineerd wordt door de werkroosters hadden we elkaar veel minder gezien dan we eigenlijk zouden willen. En Valentijnsdag viel ook al in het water omdat hij in het buitenland was. Dus zat er niets anders op dan met mijn vriendinnen af te spreken.

Kreeft

Sandra was de eerste die zich meldde. IK HEB JE ECHT TE LANG NIET GEZIEN. DINER FOR TWO MAANDAG?, appte ze. Dat leek me gezellig dus reserveerden we een tafeltje bij een heerlijk restaurant bij ons in het dorp. Daar hebben ze Lobster Monday en eet je een hele kreeft voor slechts 25 euro. Een paar oestertjes vooraf en je waant je koningin. 

We hadden elkaar al een paar weken niet echt gesproken en ik had haar nog niets over Dirk verteld. En Sandra zelf had ook niet stilgezeten de laatste maanden. "Ken je Stan, die leuke autohandelaar nog?", vroeg ze. "Die vorig jaar nog scharrelde met Dorien? Woont hier al een tijdje maar heeft nog steeds een zuidelijke tongval? Bedoel je die?"

Een slet van een man

Ja dus. Die. Een slet van een man als je het aan mij vroeg, maar hij zag er wel lekker uit. "Oh, Veer, hij is zo ontzettend charmant! Heel anders dan je misschien zou verwachten. Hij staat te boek als een player maar daar merk ik niets van. Hij stuurt me lieve berichtjes, neemt me mee uit eten, heeft me zelfs al voorgesteld aan zijn dochters. En hij is ook nog eens heerlijk tussen de lakens."

Ze had hem leren kennen tijdens de kerstdagen waar hij ook bij gezamenlijke vrienden had gedineerd. Van het een kwam het ander en inmiddels durfde ze toch ook wel te zeggen dat ze een relatie had. "Misschien dat ik op Valentijnsdag wel mijn relatiestatus op Facebook aanpas." Ik moest er echt keihard om lachen. "Sandra! Je bent geen puber toch. Heb je social media nodig om wereldkundig te maken dat je officieel geen vrijgezel meer bent? Ik vind het kinderachtig."

Relatiestatus

Ze voelde zich een beetje aangevallen en misschien was het ook wel wat bot van me om dat zo te zeggen. Maar het had haar niet weerhouden om haar relatiestatus vandaag toch te veranderen. Met een mooi blauw hartje erbij stond het er zwart op wit. Omdat ik het ook een 'like' had gegeven, zag ik de reacties binnenstromen. Zo ook die van Dorien. De bewuste scharrel van afgelopen jaar. 'Veel plezier met die klootzak. Hoop dat hij jou wel trouw blijft, maar zou er niet op rekenen…' 

Boem. Dat zou wel even binnenkomen. Ik sms’te mijn vriendin. REACTIE DORIEN GEZIEN? Sandra belde meteen. "Ja, en Stan was ook niet echt amused dat ik het op Facebook had gezet. Hij vond het kinderachtig en wil dat ik het eraf haal." 

Geklets of gedoe

"Maar er hebben nu al meer dan honderd mensen op gereageerd en eigenlijk allemaal heel leuk, dus het voelt wat raar om het nu ineens te verwijderen." Ik raadde haar aan het toch maar te doen. Als Stan het ook niet leuk vond én met die rare reactie van Dorien eronder, kon het niet anders dan geklets of gedoe opleveren. Maar aan het eind van de middag stond het er nog op...