Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Leven van een stewardess

Deel 44: Haar hormonen waren
duidelijk nog niet in balans

V

Veel tijd om me druk te maken over Dirk had ik niet want de volgende dag moest ik me al weer melden voor een vluchtje naar Dar es Salaam, Tanzania.

Rond een uur of acht draaide ik ’s ochtends het parkeerterrein op. Het is rond dat tijdstip altijd lekker druk. In de bus naar de luchthaven luisterde ik naar het geroezemoes om me heen.

Een vermakelijke plek

Collega’s van andere maatschappijen, grondmedewerkers, een paar piloten en een groepje techneuten die zo vroeg op de morgen al de grootste lol hadden. Op een of andere manier hangt er op Schiphol altijd een uitgelaten sfeertje. Ik vind het er ook iedere keer weer leuk.

Al die mensen die op reis gaan, zakelijke trips maken, voor het eerst arriveren in Nederland, onderweg zijn naar een andere bestemming in Europa... Ik vind het iedere keer weer een vermakelijke plek. Ondanks dat ik er negen van de tien keer ben om te gaan werken. Net als nu.

De enige veertiger

De vlucht verliep prima. Er zaten leuke meiden in de crew maar ik was voor het eerst de enige veertiger. De rest was allemaal een stuk jonger. Ik heb eigenlijk nooit zo’n last van leeftijden en die doet er normaal gesproken niet echt toe, maar dit keer viel het me op.

Het waren allemaal meiden net zo oud als mijn oudste zoon en een paar dertigers. Een ervan had net een paar maanden haar eerste kindje en ik zag al natte ogen tijdens de briefing op Schiphol toen de purser haar vroeg of ze het spannend vond om haar zoontje nu een paar dagen niet te zien.

Zwangerschapsuniform

Het was haar allereerste vlucht na haar zwangerschapsverlof. "Mijn uniform past nog niet", biechtte ze op. "Ik moest van de week een maat groter gaan halen want de knoop van mijn rok ging echt nog niet dicht. En om nu nog steeds in mijn zwangerschapsuniform te gaan vliegen, ging me net te ver. Ik voel me al zo’n koe, haha."

Voor iemand die pas twee maanden daarvoor bevallen was, zag ze er prachtig uit. Maar ik merkte tijdens de vlucht wel dat haar hormonen duidelijk nog niet in balans waren; we hadden twee hele kleine kindjes aan boord en mijn collega was er lekker druk mee. Toen een van die kindjes onbedaarlijk huilde, deed zij in de pantry lekker even vijf minuten mee. Zo erg miste ze haar kleintje.

Bountyparadijs

In de cockpit zaten wel twee leeftijdgenoten en zij zouden ook tijdens de stop bij ons blijven. Er werden tijdens de vlucht onderling al druk plannen gemaakt over een dagtrip naar een van eilandjes voor de kust van Tanzania.

Ik was weleens eerder naar Mbudya island geweest. Een waar bountyparadijs met wit zand en prachtig blauw water. Dus ik besloot om lekker aan het zwembad te blijven liggen.

Ook wel een keer lekker na de drukke weken die achter me lagen. Kon ik meteen even een lijstje maken met zaken die ik mee op vakantie wilde nemen. Want de volgende reis was toch echt mijn vakantie met Dirk.

Van de partners van VROUW