Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

vrouw in bed met telefoon
Foto: Hollandse Hoogte
Leven van een stewardess

Deel 48 : 'Of was ik meer verliefd
op het verliefd zijn?'

I

Ik kon niet meer stoppen met huilen. De vermoeidheid en de bezorgdheid om Daan grepen me enorm aan en de sluizen stonden dus open.

Sandra, die direct was gekomen nadat ik haar vanuit de auto had gebeld en verteld had over mijn doodzieke zoon, sloeg troostend haar armen om me heen. "Oh lieverd, wat zal je geschrokken zijn. Wat een geluk dat hij er weer bovenop komt. Maar hij moet nu dus nog een extra nachtje blijven?"

Doodmoe

Daan moest inderdaad nog een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. Rogier was nu nog bij hem en ik was naar huis gereden om me om te kleden. Eenmaal thuis voelde ik hoe vermoeid mijn lichaam eigenlijk was.

Ondanks dat er geen tijdverschil met Tanzania is, ben ik meestal wel kapot na zo’n nachtvlucht. En nu helemaal. Mijn lijf voelde alsof ik een marathon gelopen had. En toen San binnenkwam en me omhelsde, barstte ik dus in tranen uit om vervolgens niet meer te kunnen stoppen. 

Totaal geen begrip

"Ik neem aan dat je nu ook niet op vakantie gaat? Jij wil natuurlijk in de buurt blijven! Neem je Daan morgen mee hiernaartoe?" Ik snikte nog harder. Ineens realiseerde ik me ten volste dat ik het uitgemaakt had met Dirk.

Ik vertelde Sandra wat er was voorgevallen. Dat hij zo idioot gereageerd had en totaal geen begrip had getoond. Ze was het volledig met me eens en vroeg zich hardop af waarom hij eigenlijk zo boos geworden was. "Alsof het iets uitmaakt als jullie een weekje later gaan!"

Niet op vakantie

San stuurde me naar boven om me op te frissen en had, toen ik gedoucht en wel beneden kwam, thee en een boterham klaargemaakt. Ik was haar dankbaar dat ze verder geen uitleg nodig had. Mijn beste vriendin begreep me tenminste direct.

Aan haar hoefde ik niet te verantwoorden dat ik, ondanks dat Dirk zich als een debiel gedroeg, verdrietig was. Ik was de afgelopen maanden echt wel verliefd op hem geweest. Of was ik meer verliefd op het verliefd zijn?

Vertroetelen

Ik wilde hem in ieder geval nu even niet zien. En die vakantie naar Suriname kon me helemaal gestolen worden. Ik belde met mijn werkgever om uit te leggen waarom ik zo halsoverkop na aankomst op Schiphol het vliegtuig had verlaten.

Ze hadden gelukkig alle begrip. Mijn koffer was zelfs achter slot en grendel gezet en als ik langer tijd nodig had, om voor mijn zoon te zorgen, dan kon dat. Gelukkig had ik twee weken vakantie aangevraagd dus ik had alle tijd om Daan lekker te vertroetelen.

Het scherm van mijn telefoon

"Ga je terug naar Utrecht dadelijk?", vroeg San. Ik was het van plan maar toen ik al met de autosleutels in mijn hand bij de voordeur stond, belde Sebas. "Mam, je hoeft nu niet nog een keer te komen hoor. Papa blijft sowieso hier en ik ben er ook vanavond." 

"Als jij nou morgenvroeg komt, dan kan hij met jou mee naar huis." Ik vond het wel fijn eigenlijk, en nadat ik zelf ook even met mijn ex had gebeld besloot ik om er vroeg in te duiken.

Ik was inmiddels meer dan 36 uur wakker en kon wel wat slaap gebruiken. Ik zou hem morgen gaan halen. Vlak voordat ik in slaap viel, lichtte het scherm van mijn telefoon op. Een bericht van Dirk: Je hebt alles verpest.