Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Foto: Hollandse Hoogte
Leven van een stewardess

Deel 51: 'Terwijl ik aan Dirk dacht,
bekroop mij een bizar gevoel'

3

‘32-jarige stewardess aangehouden met 10 kilo cocaïne’ Het stond in koeienletters op de voorpagina van de krant.

De marechaussee heeft begin deze week een vrouw op Schiphol aangehouden omdat ze drugs bij zich had. De partij van 10 kilo cocaïne was in geraspte kokos verborgen en zat verstopt in haar handbagage. De vrouw kwam als passagier terug van een vakantie naar Suriname. De aangehouden vrouw (I. ter A.) is ook werkzaam als stewardess voor een Nederlandse luchtvaartmaatschappij.’ Waaaaaaaaat?!! Het zou toch niet waar zijn; ging het hier om Irma ter Aalde? Irma die meegegaan was met Dirk naar Suriname?!

Dit moest Irma zijn

Ik scande het stuk tientallen keren. Dit moest Irma zijn. Omdat ik twee weken thuis was geweest, had ik er ook in de wandelgangen op mijn werk nog niets over gehoord. Mijn komende vluchten stonden ingeroosterd. Weer een rondje Europa. Dagje Berlijn, nachtje Helsinki, dat soort werk.

Ik had er helemaal geen zin in eerlijk gezegd, maar ik zou waarschijnlijk wel wat meer informatie krijgen over wat ik net in de krant had gelezen.

Bizar gevoel 

Het was moeilijk om Dirk niet te bellen nu. Want hij zou me zeker van de hoed en de rand kunnen vertellen. Hij was per slot van rekening met haar naar Suriname geweest. En terwijl ik aan hem dacht, bekroop me ineens een bizar gevoel. Wat had hij ook alweer gezegd toen ik onze trip vlak voor vertrek afblies? "Jij verpest alles!"

Ik dacht toen dat het om onze romantische reis ging. Maar wat nou als hij hele andere plannen met mij had gehad? Hij had ook al zo raar over mijn koffer gedaan. En die veel te strak georganiseerde weken die hij gepland had... Er klopte hier iets niet.

Systematisch ordenen

Systematisch probeerde ik de afgelopen maanden in mijn hoofd te ordenen. Hoe Dirk rond de jaarwisseling ineens weer in mijn leven was gekomen. Vervolgens de door hem geïnitieerde vakantie naar Suriname, die hij minutieus voorbereid had. Zijn opvliegende kant, die ik helemaal niet begreep en kon plaatsen. En dan de keuze om met Irma op reis te gaan. Irma, voor wie ik maanden geleden al gewaarschuwd was door Christine.

Maar nu restte de vraag wie van hen nou de echte fouterik was?

Schijn tegen

Had Dirk er iets mee te maken of was het Irma zelf, die natuurlijk de schijn al tegen had?

Ik kon het slecht naast me neerleggen en belde mijn vriendin Sandra.

“Heb jij tijd voor een drankje? Ik moet je echt even iets vertellen”

Heel verdacht

Mijn vriendin is altijd wel in voor een fijne rel of roddel, dus vanzelfsprekend zaten we een uurtje later heerlijk op het terras. Ik praatte haar helemaal bij. Over Dirk, die zo achterlijk tegen me had gedaan dat ik het uit had gemaakt en dat hij vervolgens met die muts op vakantie was gegaan. En natuurlijk over het krantenartikel dat ik die ochtend had gelezen.

Ook San vond het allemaal heel verdacht. “Ik vertrouwde Dirk van meet af niet.”