Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

ploegje stewardessen
Foto: Hollandse Hoogte
Leven van een stewardess

Deel 52: 'Wat had ik mij
in deze man vergist!'

H

Het had me verbaasd dat Sandra zo uitgesproken was over Dirk. Ze had ook verder niet kunnen uitleggen waar dat wantrouwen naar hem toe vandaan kwam. Op een of andere manier had ze haar twijfels bij hem. Ze vond hem gladjes en eigenlijk nooit echt gezellig. En achteraf zag ik ook dat hij eigenaardige trekjes heeft.

Inmiddels had ik via via te horen gekregen dat het inderdaad een stewardess was die opgepakt was met 10 kilo coke. Irma dus. Ik belde Christine. "Ik zei het toch! Die meid spoort niet. En dadelijk komen ze ook nog bij mij uit. Ik heb natuurlijk ook een keer wat meegenomen voor Irma."

Arrestatie

Christine was helemaal over haar toeren. Ze had zich ziek gemeld en zat bij haar ouders in Zuid-Limburg. "Ik wil er helemaal niets mee te maken hebben", snikte ze. "Ik heb sowieso al maanden geen contact met Irma en ik begrijp al helemaal niet waarom ze zo dom was om die zooi mee over de grens te nemen."

Dat begreep ik ook niet. Hoe kon je zo dom zijn? Maar wat me nog meer zorgen baarde was de connectie met Dirk. Een beetje rechercheur zou toch ook op haar social media kijken en zien dat zij niet alleen op vakantie was. Ik opende de Instagramapp op mijn telefoon en zocht Irma.

Haar account was onvindbaar. Misschien had justitie alles al verwijderd, of dicht gezet? Ik kon in ieder geval niets meer zien. En Dirk had weliswaar een account maar de laatste foto die hij postte dateerde alweer van een paar maanden terug. Een foto met mij notabene. Jezus, wat had ik me toch in deze man vergist. Maar had hij iets te maken met de arrestatie van Irma, of met het smokkelen?

Koningshuis

Gelukkig moest ik weer werken. Even mijn gedachten verzetten. Vorige week had ik er helemaal geen zin in maar terwijl ik richting Schiphol reed, verheugde ik me op het rondje Europa dat ik voor de boeg had. In de briefingruimte maakte ik kennis met de crew. Tot mijn grote vreugde vloog ik met Annemarie. Ik kende haar nog van de eerste luchtvaartmaatschappij waar ik ooit werkte.

Zij had jarenlang het koningshuis mogen vliegen en ondanks dat ze er weinig tot niets over mocht vertellen, liet ze altijd wel wat doorschemeren. Er was een speciaal ploegje stewardessen dat deze vluchten mocht uitvoeren. Zij waren daarvoor gescreend en kregen een aparte opleiding. Het exacte hoe en wat mochten ze niet vertellen.

Stripclub

Het had me altijd verbaasd dat Annemarie hiervoor geselecteerd was. Ze was namelijk helemaal niet zo keurig als haar strakke witblonde boblijn en onschuldige blauwe oogopslag deden vermoeden. Wat kon je keten met die meid zeg. "Oh Veer, weet je nog in Denver, jaren geleden. Dat ik als grap op het podium van die stripclub klom?", lachte ze terwijl we naar de gate liepen.

Natuurlijk wist ik dat nog. We hadden een paar dagen over gehad en nadat we eerst een dagje samen met de crew in een pretpark hadden gehangen, sloten we de boel af in een stripclub vlakbij het crewhotel. De cockpitbemanning nam ons er mee naartoe. Mijn eerste bezoek aan een dergelijke tent. Ook dat van Annemarie trouwens, maar zij kreeg het voor elkaar om samen met een professionele stripper het podium te beklimmen. Ze ging natuurlijk niet helemaal uit de kleren maar wat hebben we gelachen. Leuk dat ik nu weer een paar dagen met haar kon optrekken.

Vrouw jubileumconcert

Kom je ook naar het waanzinnige VROUW Jubileumconcert op 30 oktober a.s.? Bestel snel je tickets en zing samen met vriendinnen lekker mee met Jan Smit, Ruth Jacott, Tino Martin, Mike Peterson en Edsilia Rombley.