Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Als je eigen man niet de ware is
Foto: Hollandse Hoogte
Lezerscolumn

'De man van mijn dromen is
niet mijn eigen man'

L

Lezeres Marianne* biecht op dat ze verliefd is geworden op een ander: "Ik las het verhaal van Martijn Krabbé en zijn ex Amanda en denk meteen aan mijn eigen situatie. Respect voor Martijn om in te zien dat er altijd 2 partijen betrokken en 'schuldig' zijn. Zelf ben ik 8 jaar geleden verliefd geworden op een andere man terwijl ik getrouwd was en twee jonge kinderen had."

Het vreemde was dat ik overtuigd was dat ik een perfecte relatie had. Dus begreep zelf ook niet hoe het kwam dat ik toch gevoelens kreeg voor een ander. Maar die gevoelens waren er wel...en hoe!!

Ik belandde in een affaire wat fijn, maar tegelijkertijd vreselijk was. Na een maand was mijn man al op de hoogte en stortte ik me op mijn huwelijk. Maar dat ging toen al niet meer zo makkelijk als ik gedacht had. De affaire begon opnieuw. Na 6 maanden zat ik bij een therapeut en werd linea recta naar een psycholoog doorgestuurd.

Druk

In de vele jaren die volgden heb ik verschillende therapeuten gezien. Maar zonder succes. Ik had tegen mijn gevoel in voor mijn gezin gekozen, onder druk van mijn man en mijn ouders. Mijn man wilde mij koste wat het kost niet kwijt. Hij ging de opvoeding van de kinderen niet deels door een ander laten uitvoeren. Zo zag hij dat.

Mooie gezinnetje

Mijn ouders konden niet verkroppen dat ons mooie gezinnetje ineens voorbij zou zijn. Ik ben bezweken onder de druk. Dat heeft me veel mooie momenten opgebracht waar ik ook echt van genoten heb, maar ook heel veel inwendig verdriet.

Tekortkoming

De man van mijn dromen heeft een leuke vrouw gevonden en is al jaren gelukkig met haar. Dat doet pijn. De echte liefde die ik zo graag voor mijn man wil voelen is er niet en ik betwijfel het of dat na 8 jaar nog komt. Hoe anders had het kunnen lopen als mijn man ook zijn tekortkomingen had ingezien en mij het geluk gegund had? Ik kan er mee leven maar merk dat mijn man het er steeds moeilijker mee krijgt. Iemand gedwongen aan je binden maakt niet gelukkig.

*Marianne wilde dit verhaal niet onder haar eigen naam schrijven

Heb jij ook een schokkend liefdesverhaal en wil je daarover vertellen? Deel je verhaal dan met ons.

Jij op Vrouw

Van de partners van VROUW