Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Agenten aan het werk
Foto: Hollandse Hoogte
Lezerscolumn

'22 Collega’s en 1 hond
hebben jou 4 uur gezocht. Graag gedaan'

M

Maandagavond belde een bezorgde moeder naar de politie, nadat haar dochter (16) niet was terug gekomen van hardlopen. Het meisje, dat wel een telefoon bij zich had, was vier uur vermist. Haar leeftijd en de omstandigheden maakten dat het een urgente vermissingszaak werd. De politie startte een grootschalige zoektocht. Nadat de tiener terecht was, plaatste Politie Basisteam Hoorn de volgende post over de zoektocht op zijn Facebookpagina...

Je moeder belt de politie omdat ze zich zorgen om je maakt. Je bent vanavond rond 20.00 uur van huis vertrokken om te gaan hardlopen en om 24.00 uur ben je nog steeds niet thuis.

Groot gebied

Twee collega’s worden door de meldkamer naar je huisadres gestuurd om informatie over je te verkrijgen. Twee andere collega’s gaan vervolgens in de omgeving naar je zoeken met de informatie die tot nu toe bekend is. Al gauw worden er twee extra collega’s ingezet om naar je te zoeken. Het gebied is groot.

Collega’s die je moeder hebben gesproken, geven de informatie via de meldkamer door aan de rest. De leidinggevende van de dienst gaat zich ermee bemoeien; je bent een ernstige vermissing. Die legt contact met de officier van dienst.

Hondengeleider

Ondertussen is een hondengeleider ook op zoek naar jou. Je telefoon wordt nagetrokken. Het is mogelijk dat je je buiten Hoorn bevindt, waarbij er een eenheid in het buitengebied door de meldkamer wordt aangestuurd om in het gebied buiten Hoorn naar jou te gaan zoeken.

Na een aantal uur wordt er een speurhondengeleider uit zijn bed gebeld, om jouw zaak te bespreken. Er stijgt een helikopter op vanuit Amsterdam Schiphol om met de warmtebeeldcamera het gebied te gaan onderzoeken. Waar ben je dame? Gaat het goed met je? Wat is jou overkomen? We maken ons ernstig zorgen om je.

Westfriesgasthuis

Locaties worden bezocht en afgestreept. De collega die vanaf het bureau achter de schermen werkt belt elke mogelijke instantie op om na te vragen of jij daar bent. Heb je een ongeval gehad? Ben je door een auto geschept?

Ben je niet lekker geworden, door je benen gezakt en naar het Westfriesgasthuis afgevoerd? Tegelijkertijd wordt elke locatie die je maar kunt bedenken door collega’s met zaklantaarns afgezocht. Op zoek naar jou.

Loeidruk

Vanuit de meldkamer wordt er opgeschaald. In verband met de kermis is het loeidruk op de Roode Steen in Hoorn, maar desondanks worden collega’s uit het horecagebied getrokken om mee te zoeken.

Collega’s op de meldkamer trekken alle systemen open om maar een kleine indicatie te krijgen waar jij kan zijn op dat moment. Collega’s van de landelijke eenheid luisteren mee, en besluiten mee te gaan zoeken. Er wordt een Burgernetactie opgestart. Ook burgers gaan op zoek naar jou.

Grote mond

Collega’s krijgen een adres door waar je mogelijk bent. Met toestemming gaat ze deze kant op, waar ze jou aantreffen in de woning. Ze krijgen een grote mond van de personen met wie jij bent, en jij ziet evenmin de ernst van de situatie in.

We brengen je veilig thuis naar je moeder. Je vindt het allemaal maar overdreven en begrijpt het niet. Je vindt het maar een circus. In totaal hebben 22 collega’s en een hond ongeveer vier uur lang naar jou gezocht. Dat zijn alleen al op straat acht bemande politieauto’s en een helikopter.

Graag gedaan.

Politie Hoorn

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook een lezerscolumn schrijven?

Dan kan dat hier!