Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Lezerscolumn

Linda en haar man schelen 21 jaar:
Het nieuws werd niet goed ontvangen

Anne-Flore Muller

W

Wat doe je als je leven compleet in het teken staat van feesten en uitgaan, maar je plots stapelverliefd wordt op een veel oudere man? Het gebeurde Linda (30) op haar 23e, toen ze verliefd werd op haar toen 44-jarige collega Frans. "Als iemand mij dit had voorspeld, had ik diegene hard uitgelachen."

"Frans en ik leerden elkaar kennen op ons werk. We schelen 21 jaar en toch was het liefde op het eerste gezicht. Toen ik hem ontmoette, was ik pas 23 jaar en helemaal niet op zoek naar een serieuze relatie. Ik was zelfs van plan om een grote rondreis te maken, te gaan backpacken in mijn eentje."

Losbandig

"Op mijn werk stond ik eigenlijk een beetje bekend als 'losbandig'. Ik was jong en onbezonnen en stond volop in het leven. Het leven was voor mij een groot feest en bestond voornamelijk uit stappen en vakantie vieren." 

"Mijn motto? Lang leve de lol. Mijn filosofie is altijd geweest dat je beter spijt kunt hebben van de dingen die je gedaan hebt, dan van de dingen die je niet gedaan hebt."

Kinderwens

"Aan kinderen moest ik destijds nog écht niet denken. Ik had helemaal geen kinderwens, en dacht eigenlijk dat ik nooit moeder zou willen worden. Dit veranderde echter direct toen Frans op mijn pad kwam." 

"Het leek wel alsof ik met een hamer op mijn kop werd geslagen, want van de een op de andere dag was ik een compleet ander mens. Ineens had ik totaal geen behoefte meer aan uitgaan, drank of andere verleidingen. Ik veranderde in een huismus, en genoot er met volle teugen van."

Niet goed ontvangen

"Toen Frans en ik elkaar leerden kennen, konden we er met niemand over praten. Gezien ons leeftijdsverschil wilde ik eerst even aankijken hoe onze relatie zou vorderen, voordat ik mijn familie een 'shock' zou bezorgen." 

"Op mijn werk had ik ook niet echt een goede reputatie op het gebied van mannen, en dus besloten we gewoon niet te vertellen dat we verliefd waren. Dit bleek een wijs besluit. Want toen we het een jaar later bekend maakten, werd het nieuws niet goed ontvangen."

Geld

"Tegen Frans zei iedereen dat ik niet te vertrouwen was, dat ik continu vreemd zou gaan en nooit bij hem zou blijven. Ikzelf had het ook niet gemakkelijk, want niemand begreep dat ik op zo’n 'oude vent' viel." 

"Vooral over zijn oudere uiterlijk kreeg ik veel nare opmerkingen. Er werd vaak gelijk vanuit gegaan dat ik bij hem was voor het geld, maar niets is minder waar; onze relatie draaide toen en draait nu nog steeds om liefde, humor en vertrouwen." 

Prachtige dochter

"Tot op de dag van vandaag geniet ik van mijn 'nieuwe' leven. Mijn wilde periode lijkt zó ontzettend ver weg! Mijn leven is nu echt huisje, boompje, beestje; we hebben een huis gekocht, samen een prachtige dochter gekregen en ook een hondje en een katje."

"Ik ben eigenlijk gewoon heel burgerlijk geworden, iets wat ik echt niet had zien aankomen. Als iemand mij had voorspeld dat ik in een koophuis zou wonen met een veel oudere man en nu al moeder zou zijn, had ik diegene hard uitgelachen."

Soulmate

"Hoeveel commentaar we ook gekregen hebben, hoe mensen ook naar ons keken en soms nog kijken, Frans en ik houden van elkaar en genieten van elkaar met onze kleine meid. Frans is mijn soulmate!"

"Toen we twee jaar geleden met elkaar trouwden, heb ik ervoor gekozen om bij hem te blijven tot de dood ons scheidt. Ondanks het feit dat het leeftijdsverschil misschien steeds merkbaarder zal worden." 

"Wij zijn gelukkig en dat zullen we zijn tot het bittere eind, wat mensen daarvan ook vinden. Misschien zal onze dochter ooit een keer de vraag krijgen: 'Ben je met opa op stap?', maar ik hoop dat ze daar hard om zal lachen en zich er niks van zal aantrekken!"

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook een lezerscolumn schrijven?

Dan kan dat hier!