Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Anneke wordt kriegelig van de babyboomer die hip wil zijn
Foto: JAG IMAGES
Lezerscolumn

'Ik vind het moeilijk om een hippe babyboomer
te onderscheiden van een zwerver'

I

In deze lezerscolumn verbaast Anneke Taument zich over de mannelijke babyboomers (geboren tussen 1945 en 1955) die ineens hip gaan doen al dan niet voor hun veel jongere vriendin, zoals Wouter Laumans dit weekend in VROUW Magazine beschreef.

"Ach, het zal allemaal wel meevallen maar ik zie ze toch vaak genoeg: de oudere mannen, vaak babyboomers, die nog voor een tweede leg gaan met de plusminus twintig jaar jongere versie van hun ex-vrouw. En om vooral maar bij te blijven moet er worden geïnvesteerd.

Festival

Maar dat hipsterbuns in zijn, wil niet zeggen dat je die paar sliertjes grijzend haar die je nog hebt, bij elkaar moet binden tot een zielig bungelend knotje of staartje om voortaan als een ouwe grijze bidsprinkhaan van festival naar festival te hoppen.

In de sportschool bijvoorbeeld. Die wordt opeens veelvuldig bezocht en de kledingstijl wordt aangepast. Hier een tip voor alle mannen, dus niet alleen die mannen tussen de 45 en 60 die opeens zo nodig op de modieuze toer moeten: dat er een skinnyjeans voor mannen  is, wil niet zeggen dat je 'm ook daadwerkelijk moet dragen!

Drollenvangers

Elke man, of ie nu 25 of 50 is, ziet er in zo'n broek uit als een samengeperste drol. In het gunstigste geval lijkt je figuur op dat van SpongeBob; met van die dunne beentjes onder een vierkant bovenlichaam.

Ook al houdt je nieuwe vriendin vol dat je er cool, chill, dope of savage in uitziet, niet intrappen. Hetzelfde geldt voor de nieuwe versie van de 'drollenvangerbroek' die weer in is. Niet. Doen. Niet. Intrappen. Misschien doen die drollenvangers je wel aan je jeugd denken maar dan moet je 'm juist niet willen.

Leger des Heils 

En bij het hippe staartje of knotje hoort natuurlijk ook passende gezichtsbeharing. Een zorgvuldig getrimde baard of snor. Ik zeg dus nadrukkelijk 'zorgvuldig getrimd'. Niet zelden heb ik bijna een paar euro's in een onbekende zijn hand gestopt met daarbij het adres van de nachtopvang en de soepbus van het Leger des Heils, in de veronderstelling dat ik met een dakloze te maken had. Mis! 

Het was weer zo'n babyboomer die, waarschijnlijk onder druk van de vriendin, voor de nonchalante hippe look ging met dito knotje, baard en skinny jeans. Bedenk je dan eens dat het voor ons, de gemiddelde mens, heel moeilijk wordt om een dakloze te onderscheiden van een babyboomer die hip wil zijn.

Osteoporose

Op de magere armpjes worden opeens hele sleeves getatoeëerd (vaak de namen van hun kinderen uit hun inmiddels ontbonden huwelijk, zodat ze die niet vergeten want 'druk, druk'), om de polsen meerdere leren Ibiza-armbandjes met kraaltjes (in ieder geval beter dan massieve zilveren armbanden die door hun gewicht best nog veel schade kunnen aanrichten aan door osteoporose aangetaste polsgewrichten). 

Ik heb ze wel gezien hoor, op festivals, die babyboomers. Meegesleurd door vriendinnetje-lief. Met hun getatoeëerde armpjes omhoog, wuivend op de beat van de deep house, in hun zorgvuldig versleten spijkerbroeken met daarop T-shirts met glinsterende doodskoppen of rare teksten. Over rare teksten gesproken, dat de vriendin twintig jaar jonger is, wil niet zeggen dat je opeens uitdrukkingen of tekst moet gaan uitspreken die in die leeftijdsgroep gangbaar zijn. Zo sneu.

Anneke Taument| Eigen Beeld

Seks

En niet elke keer beledigd opkijken als je wordt aangesproken met 'Hey, ouwe!' Want dat is hip taalgebruik dat tevens een tegenovergestelde betekenis heeft. Datzelfde geldt eveneens voor de uitdrukkingen  'ziek' en 'vet'. Dus wanneer dat tegen je wordt gezegd, dan niet in de verdediging schieten door uit te leggen dat je er ziek en vet uitziet door je vergrote prostaat en je holistische voedingspatroon. 

Ooh God, en dan wil zo'n jonge meid nog seks ook! Het liefst elke avond met alle tantratoeters en bellen erbij. Gelukkig heb je daar pilletjes voor. En voor je prostaatklachten ook."

Jij op VROUW.nl

Wil jij ook eens - anoniem - je hart luchten?

Reageer dan hier!