Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Karen ging voor het eerst met haar samengestelde gezin op vakantie
Foto: Karen Brom|Eigen foto
Lezerscolumn

Met vier pubers en een LAT-relatie op vakantie:
Hopen dat de wifi goed is!

L

Lezers Karen Brom gaat voor het eerst met haar samengestelde gezin op vakantie en schreef daar deze lezerscolumn over.

"Het hebben van een LAT-relatie heeft behoorlijk wat voordelen, maar ook een boel nadelen. Zeker als je allebei twee puberkinderen hebt en de A van Apart een slordige 135 kilometer vertegenwoordigt. In ons geval - in vakantietermen - betekent het dat wij Regio Noord zijn, en zij Regio Zuid. En dat is lastig. Zeker als je met het hele spul op vakantie wil en te maken hebt met die vakantiespreiding. Zij mogen eerst. Wij als laatste. Vind dan maar een week die past.

Met onze pubers is een paar daagjes weg, laat staan op vakantie, een heel gedoe. In de weekenden dat ze bij ons zijn wordt er gesport, gelogeerd, gesocialized en op de valreep moet er nog een bak huiswerk gemaakt worden. Een kinderweekend (als de kinderen bij ‘ons’ zijn) betekent automatisch een weekend op afstand.

Zo is er is altijd wel wat.

Citytrip Rome

Maar ik heb het voor elkaar. Zes dagen citytrip Rome. Warmte wil ik voelen, op mijn blote armen en benen, terwijl ik me vergaap aan historische hoogstandjes en alles wat me lief is om me heen heb. Voor het eerst gaan we met z’n allen een paar dagen weg. Living Together, we skippen de A. Al is het maar voor even.

Laaiend enthousiast zijn ze, de pubers!

Rolkoffertjes

Rolkoffertjes worden van zolder gehaald en temperaturen worden gecheckt. Over de groepsapp sturen we Dingen die je moet zien als je in Rome bent en foto’s van het huis waar we straks logeren.
Spaanse trappen, Colosseum, muntjes gooien in de Trevifontijn, de oudste ijsfabriek van Italië en de basiliek van St. Pieter staan bovenaan onze verlanglijst.

Brandende vragen

En er zijn brandende vragen van de pubers: 'Mam, er is toch wel wifi? Vliegen we in de nacht? Gaan we daarna nog naar Frankrijk met z’n allen?'

Eerst maar naar Rome, vol goede moed en met heel veel zin, daarna zien we wel weer verder. Met een mooi rijtje pubers van 12, 13, 14 en 15 is het nog maar afwachten hoe het loopt. Drie jongens en een dame die haar mannetje staat. De gemiddelde Italiaanse mama draait haar hand niet om voor het managen van een dergelijk groot gezin, maar ik moet nog maar zien in welke mentale staat mijn lief en ik terugkomen.

Trevifontein

Inmiddels heb ik het reisschema gemaakt. Vanaf het vliegveld gaan we rechtstreek naar de Trevifontein. Daar gooi ik een muntje over mijn linkerschouder, wens heel hard dat de Wifi goed is en dat er niemand van de Spaanse Trappen kukelt. En als de legende klopt, komt het vast goed."

Zit er ook een lezerscolumn in jouw pen?

Klik dan hier