Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

iPhone
Foto: Hollandse Hoogte | Nasir Kachroo
Lieve Sabine

'Na mijn stiekeme gedrag
vertrouwt mijn vriend mij niet meer'

journaliste

Sabine Leenhouts

I

In Lieve Sabine bespreken we de opvallendste, leukste, moeilijkste en grappigste problemen.

Lieve Sabine,

Mijn vriend (34) heeft ontdekt dat ik (33) - toen wij al een relatie hadden - nog best lang heb ge-appt met een paar tinderdates. Inmiddels ben ik daar echt mee gestopt maar hij heeft het mij nog niet vergeven.

We hebben al twee jaar een relatie. Toen ik hem leerde kennen, zat ik in mijn wilde periode. Na een lange relatie was ik vrijgezel en had heel veel dates. Ook via Tinder. En met sommigen had ik met name een sms-relatie. Dan stuurden we elkaar sexy foto’s.

Waarom ik daarmee doorging toen het tussen ons al serieus was, weet ik niet. Ik was, en ben, stapelgek op hem en wil hem absoluut niet kwijt. Maar ik vond het gewoon superspannend om zo nu en dan van die berichtjes te krijgen en te sturen.

Mijn vriend kwam er vorig jaar achter en ging uit zijn plaat. Ik dacht dat het het einde van de relatie zou betekenen maar hij wilde die toch nog een kans geven. Ik verwijderde alles van mijn telefoon, gaf hem zelfs mijn wachtwoord van Facebook en Tinder. Ik deed er alles aan om hem ervan te overtuigen dat hij de enige is voor mij.

Mijn vriendinnen denken dat ik misschien niet genoeg voor mijn vriend voel om me honderd procent aan hem te binden. Maar ik wil juist heel graag bij hem blijven en doe alles om te bewijzen dat ik het meen. Zo ga ik nooit meer alleen met vriendinnen weg, en doe evenmin iets buiten mijn boekje. En toch roept hij zo'n twee keer per week dat hij me niet vertrouwt. Ook wijst hij me regelmatig af in bed.

Als er een mooie vrouw op televisie komt of we zien iemand samen op straat dan zegt hij heel expliciet dat hij van haar weleens een leuk fotootje zou willen ontvangen of een beschuitje zou willen eten. Ik durf er niet echt op te reageren want ik ben bang dat hij me verlaat. Wat te doen?

Sabine: "Je vriendinnen hadden wellicht een beetje gelijk en jij zult eerst aan jezelf moeten werken. Het is natuurlijk niet voor niets dat je al die aandacht van andere mannen nodig had terwijl je al knetterverliefd (toch?) op je vriend was. Ik vind inderdaad ook dat er dan misschien wel iets met je eigenwaarde aan de hand is.

Weet je echt zeker dat hij De Ware voor je is? Want zit jij erop te wachten dat hij je leven lang gaat zeggen dat jij een niet te vertrouwen persoon bent? Een vreemdganger? Lijkt me geen basis voor een gelukkige relatie. Hoe dan ook heb je wel het een en ander om over na te denken. Succes!"

Jij op VROUW.nl

Wil jij Sabine een vraag stellen?

Doe dat dan hier...