Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Twee zoenende vrouwen
Foto: EyeEm Mobile GmbH
Lieve Sabine

'Ik belazer mijn man
met een andere schoolmoeder'

journaliste

Sabine Leenhouts

I

In Lieve Sabine bespreken we de opvallendste, leukste, moeilijkste en soms ook grappige problemen.

Lieve Sabine,

Ik ben al jaren getrouwd met een lieve man maar sinds kort ben ik tot over mijn oren verliefd op een vrouw. Ik ken haar van het schoolplein en sinds we een keer samen een klassenuitje van onze dochters begeleid hebben, is de vonk overgesprongen. 

Eerst leek het erop dat we alleen vriendinnen waren maar toen we een keer zonder onze meisjes afspraken om samen naar de kroeg te gaan, zoende ze me ineens heel heftig tijdens het afscheid. En daarna ging het van kwaad tot erger. Ik heb op woensdag en vrijdag vrij en sinds die eerste kus, liggen we bijna al die werk-, man- en kindvrije ochtenden bij elkaar in bed. 

We zijn allebei getrouwd en zij heeft al gezegd dat ze haar man nooit zal verlaten. Maar ik zou het liefst zoveel meer met haar willen. Misschien zelfs wel samenwonen. Ik weet niet wat ik moet doen want ik wil haar niet kwijt. Kan ik hiermee doorgaan?

Vreemdgaan

Sabine: "Vraag je nou serieus toestemming voor overspel? Misschien dat het in jouw hoofd ergens geoorloofd voelt omdat het een vrouw is, maar het blijft vreemdgaan. Je besodemietert je man en ik weet natuurlijk niet hoe hij zal reageren als hij erachter komt. Maar meestal zijn mensen niet blij als ze belazerd worden. 

Duidelijk is al dat je minnares haar man niet zal verlaten dus uiteindelijk trek jij aan het kortste eind. Denk je niet dat zij uiteindelijk de stekker uit deze affaire zal trekken als jij meer van haar verwacht dan zij bereid is te geven? Ik zou deze relatie beëindigen. Je hebt schoolgaande kinderen en er komen meer levens overhoop te liggen door jouw actie.

Verder zou je je bi-sexuele gevoelens kunnen bespreken met je echtgenoot of in ieder geval voor jezelf onderzoeken. Misschien is er binnen jullie relatie wél ruimte voor? Je weet het niet als je het niet bespreekt. Ik hoop dat je eruit komt. Sterkte!"