Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Lieve Sabine

'Ik vermoed
kindermishandeling'

journaliste

Sabine Leenhouts

I

In Lieve Sabine bespreken we de opvallendste, leukste, moeilijkste en soms ook grappige problemen.

Lieve Sabine,

Sinds een maand of twee hebben we nieuwe buren in de flat waar mijn man en ik al meer dan twintig jaar wonen. Onze kinderen zijn er opgegroeid maar wonen inmiddels op zichzelf. De appartementen zijn behoorlijk gehorig en zo komt het dat ik al verschillende malen de nieuwe buurvrouw enorm tegen haar kinderen heb horen schelden. 

Ik heb zelf ook weleens onaardige dingen tegen mijn kinderen geroepen als ze voor de zoveelste keer hun rotzooi achter zich lieten slingeren, maar dit is echt van een ander kaliber.

Alle ziektes, super grove verwensingen en woorden die ik niet in mijn mond zou nemen vliegen daar door de kamer. En het zijn nog maar van die kleintjes. Ik schat dat die jochies 7 en 5 zijn. Wat kunnen die kinderen nou zo verkeerd doen dat die moeder verbaal zo enorm tekeergaat?

Ze scheldt ze de huid vol als ze binnenskamers zijn. Kom ik ze buiten tegen dan gedraagt de vrouw zich normaal en is ze lief tegen haar zoontjes. De jongetjes zijn ook heel gedwee en wijken geen moment van haar zijde.

Ik heb geen bewijs dat ze de kinderen lichamelijk geweld aandoet, maar zo grof uitgescholden worden kan toch ook niet? Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Ik wil haar liever niet zelf confronteren. Wat raad jij aan?

Sabine: "Jouw vermoeden is genoeg om aan de bel te trekken!! En kinderen die dusdanig uitgescholden worden hebben wel degelijk te maken met emotionele en geestelijke mishandeling. Die moeder moet hulp krijgen want dit kan echt niet.

Kindermishandeling is vaak het gevolg van onmacht dus praten met de moeder of met de kinderen kan soms al helpen. Maar je gaf al aan dat je dat niet goed durft dus raad ik je aan om Het advies- en meldpunt van huiselijk geweld en kindermishandeling te bellen.

Dat kan zelfs anoniem. Bel 0800-2000 of kijk op vooreenveiligthuis.nl. Je kunt natuurlijk ook de politie bellen: 112 (in het geval van spoed) of 0900-8844. Doe er alsjeblieft sowieso wat mee! Die kinderen verdienen beter dan dit. Succes!"

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een verhaal over kindermishandeling en wil je daarover vertellen?

Dan kan dat hier...