Dit veld is verplicht

Dit veld is verplicht

Nee bedankt

Lieve Sabine

'Mijn vriend wil uit wraak
seks met een ander'

journaliste

Sabine Leenhouts

I

In Lieve Sabine bespreken we wekelijks de opvallendste, leukste, moeilijkste en soms ook grappige problemen.

Lieve Sabine,

Tijdens een borrel op mijn werk heb ik met een collega gevoosd. We zijn niet echt met elkaar naar bed geweest maar hebben verder wel ongeveer alles met elkaar gedaan. Ik voelde me er zo beroerd en schuldig onder, dat ik het aan mijn vriend verteld heb. En nu heeft hij besloten dat hij ook seks wil hebben met een andere vrouw. Uit wraak dus.

We zijn drie jaar samen en onze relatie was eigenlijk best goed. Daarom heb ik ook zo’n spijt dat ik met mijn collega heb gerotzooid. Het werd misschien allemaal wel een beetje voorspelbaar tussen ons én ik was teleurgesteld dat mijn vriend vaker kiest om uit te gaan met zijn maten dan met mij. Maar dat mag natuurlijk nooit een excuus zijn voor vreemdgaan. 

Ik wil hem niet kwijt en heb geprobeerd om het goed te maken maar hij wil nu dus eerst seks met een ander. Al heeft hij wel gezegd dat hij van mij houdt. Ik weet dat ik hem nooit meer zal bedriegen en voel me zo afschuwelijk. Denk jij dat het ooit nog goedkomt tussen ons?

Sabine: "Wangedrag beantwoorden met vergelijkbaar gedrag lijkt mij sowieso geen goed idee. Jullie zullen toch echt samen aan jullie relatie moeten werken. Praat met hem. Leg je vriend uit hoeveel je van hem houdt, en dat je nooit meer zo’n domme fout zal maken.

Hij zegt nog van je te houden, dus jullie zouden misschien juist meer tijd sámen kunnen doorbrengen? Je eenzaam voelen binnen een relatie is inderdaad geen excuus om dan maar in te gaan op de avances van een collega. Maar ergens heeft het je kennelijk wel ontvankelijker gemaakt...

Misschien is dit juist wel het ideale moment om jullie relatie te verbeteren? Meer tijd met elkaar doorbrengen, misschien jullie seksleven nieuw leven inblazen, begrip hebben voor elkaars onvrede... Maar nogmaals: práát met elkaar. Dat zal jullie uiteindelijk het beste helpen. Succes!"

Jij op VROUW.nl

Heb jij ook een vraag voor Lieve Sabine? Mail ons dan (anoniem) op redactie@vrouw.nl o.v.v. Lieve Sabine